Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ve Zlíně proběhlo Mistrovství ČR v plavání mentálně postižených sportovců

30. 3. 2007 -, Econnect / Naděje

Ve středu 28. března se ve Zlíně uskutečnilo Mistrovství ČR v plavání mentálně postižených sportovců – Region Morava a Slezsko. Mistrovství organizoval Český svaz mentálně postižených sportovců a Naděje Zlín ve spolupráci se studenty obchodní akademie.

Přijel rekordní počet plavců – 121 sportovců z 20 klubů z celé Moravy – od Hodonína, Jihlavy až po Ostravu. Naději reprezentovaly dvě pobočky, zlínská a otrokovická. "Sportovci z Naděje získali několik medailí v individuálních závodech, nejúspěšnější byl Roman Jorda z Otrokovic, který získal dvě zlaté medaile v závodech 50 m a 100 m volný způsob. Mirek Galia ze Zlína získal stříbrnou medaili v závodě na 100 m volný způsob a bronzovou v závodě na 100 m volný způsob," uvedla ředitelka zlínské pobočky Naděje Ludmila Vavrečková.

Do programu byl zařazen netypický závod na 12 metrů v mělčině pro sportovce, kteří z důvodu těžšího tělesného nebo mentálního postižení nejsou schopni naučit se plavat, přesto mají pobyt ve vodě a soutěžní atmosféru rádi a pravidelně se zúčastňují plaveckých tréninků. Závodu se zúčastnil také vozíčkář, který plaval v doprovodu asistenta, za Naději Zlín získal v tomto závodě bronzovou medaili Petr Herodes. "Velmi strhující byl také závod štafet, které sestavilo celkem osm klubů," uvedla Ludmila Vavrečková. Vítězem se stala štafeta z Uherského Hradiště před Přerovem a Vizovicemi, těsně čtvrtí skončil domácí klub Naděje Zlín.

Občanské sdružení Naděje usiluje o vybudování a provozování sítě služeb lidem v nouzi na křesťanských principech. Ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje Naděje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací i výchovnou, včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.

Zlínská pobočka sdružení nabízí řadu služeb - především provozuje domov s celoročním pobytem a přípravou klientů do chráněných bytů, kde poskytuje také asistenční službu. Denní stacionář s chráněným pracovištěm pro dospělé osoby s mentálním postižením nabízí pracovní rehabilitaci a terapii, celoživotní vzdělávání a volnočasové aktivity.

Chráněné pracoviště U včelky pak slouží veřejnosti jako integrovaná čajovna s výukou obsluhy handicapovaných občanů a prodejem výrobků chráněných dílen. Vedle toho zlínská Naděje provozuje Dům pokojného stáří, specializované oddělení pro osoby postižené Alzheimerovou chorobou nebo jiným druhem demence a také nízkoprahové zařízení pro děti a mládež VITEK.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz