Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

ADRA: I malou mincí lze podpořit velkou věc

10. 4. 2007 - PRAHA [Econnect / ADRA]

Celorepublikovou sbírku na podporu svých projektů pořádá v polovině dubna humanitární organizace ADRA. Ve dnech 17. a 18. dubna budou lidé v ulicích více jak sta českých měst potkávat dobrovolníky zapojené do sbírky. Sbírka ve prospěch organizace ADRA je pojmenována "Pomáhat může každý".

"Už jen v tom, že žijeme v zemi, ve které můžeme podporovat dobročinné projekty, je naše bohatství. Někdy si to ani neuvědomíme, jindy si to možná ani uvědomit nechceme – žijeme v zemi, která je bohatá a máme mnohem víc, než většina lidí na této planetě. Tak, jak s tímto bohatstvím nakládáme, je svědectví o naší vděčnosti a zralosti," říká Vítězslav Vurst z ADRY. Ta pomáhá nejen při mimořádných událostech v České republice, ale i ve světě. Realizuje také celou řadu rozvojových projektů. Na některých stanovištích budou ve dnech sbírky k dispozici informace o těchto aktivitách.

Organizace touto celorepublikovou sbírkou navazuje na tradici pravidelných sbírek v období Velikonoc. Z jejich výtěžku byly financovány zahraniční i domácí projekty v celkové hodnotě téměř čtrnácti milionů korun: například pomoc po povodních v České republice či zemětřesení v Pákistánu a Iránu, rozvojové projekty na Balkáně a podobně.

Třetina výtěžku sbírky bude použita na projekty realizované v jednotlivých regionech České republiky, třetina je připravena pro okamžitou pomoc při mimořádných krizových událostech doma i ve světě a poslední část je určena na dlouhodobé zahraniční rozvojové projekty. V těch jsou kupříkladu zahrnuty projekty podpory prevence v boji proti AIDS v Kambodži. Každý dárce, který v období Velikonoc podpoří uvedené projekty minimální částkou třiceti korun, obdrží praktický dárek. V dalších měsících bude tato sbírka pokračovat formou informační kampaně prostřednictvím médií až do konce tohoto roku.

Částka třiceti korun není náhodná. Je symbolem jednotlivých dnů v měsíci. "Chceme takto podpořit návyk pravidelného denního odkládání drobných prostředků na dobročinné účely. Mince denně věnovaná pro dobrou věc, stane-li se návykem více lidí, může mít v konečném důsledku podobu velké pomoci. I oněch symbolických třicet korun za měsíc je víc, než denní mzda v některých chudých částech světa," dodává Vítězslav Vurst. V tomto duchu je součástí velikonoční sbírky i možnost přispívat prostřednictvím SMS ve tvaru DMS ADRA na číslo 87777. Číslo účtu této veřejné sbírky "Pomáhat může každý" je 211 211 211/0300, v.s. 211. Veřejnost bude o výsledku sbírky, jejím použití a obecně o projektech ADRA informována prostřednictvím médií a na stránkách www.adra.cz.

ADRA ČR působí v České republice od roku 1992. Pomáhá lidem v nouzi v zahraničí i u nás. Pracovníci humanitární organizace ADRA si velmi váží všech drobných přispěvatelů a podporovatelů její práce a jsou si vědomi, že bez jejich praktických projevů důvěry by těžko mohli pomoci uskutečnit mnohé projekty.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz