Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Krystal Plzeň pořádá festival terapeutických činností

12. 4. 2007 - PLZEŇ [Econnect]

V plzeňském Divadle Dialog se o víkendu 14. – 15. dubna uskuteční dvoudenní festival terapeutických činností nazvaný Blázen odvedle. Přinese poezii, divadlo, muziku a výstavu, ale také tématické přednášky. Akci pořádá občanské sdružení Krystal, které se dnes zabývá zejména poskytováním sociálních služeb následné péče.

Občanské sdružení Krystal bylo založeno již v roce 2003. Hlavní cíle sdružení, jimiž je pomoc a podpora občanům s duševním onemocněním, se v dnešní podobě odvíjí od počátku projektu centra denních aktivit a služeb z roku 2005, kdy byl tento projekt spuštěn.

Sdružení Krystal tedy prošlo svým vývojem a dnes se zabývá zejména poskytováním sociálních služeb následné péče, rozčleněné do konkrétních programů a aktivit centra (Hlouškova ulice na Mikulášském náměstí v Plzni), založené především na svépomoci duševně nemocných a spolupráci s odborníky.

Pro veřejnost se Krystal doposud zviditelnil například organizací několika komponovaných večerů v plzeňské Kulturní kavárně Jabloň. Tento princip se pro tentokrát organizátoři rozhodli rozvinout do celého víkendu a spojit i s terapeutickými dílnami a odbornými přednáškami. Jejich nejčersvějším projektem bude festival Blázen odvedle, který proběhne 14. a 15. dubna v prostorách Divadla Dialog.

„Jde nám hlavně o oboustranné propojení terapeutických aktivit a destigmatizace duševních onemocnění přímo lidmi s vlastní zkušeností s tímto onemocněním,“ vysvětluje Petr Liška ze sdružení Krystal.

Během festivalu Blázen odvedle bude promítnut stejnojmenný film, bude se konat workshop arteterapie, dramaterapie a muzikoterapie, sdružení Krystal Plzeň vystoupí s autorským divadelními kusy Je mi líto hvězd a Každý si nese svůj kufr, podobně jako Lidové spontánní divadlo Praha, zazpívá písničkář Bob Gerson, ale také Saša Kyrilov, který doprovodí poezii Adély Hoškové.

S dvěma přednáškami vystoupí MUDr. Radkin Honzák, který působí mimo jiné na Katedře psychiatrie v Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví nebo v Ústavu všeobecného lékařství 1. lékařské fakulty UK.

K vyplňení přestávek slibují organizátoři po celý den možnost arteterapie, shlédnutí instalované výstavy – prezentovány budou autentické práce z tvůrčích a terapeutických činností centra denních aktivit a služeb - nebo diskusi s hosty festivalu.

Program festivalu bude tématicky ukončen v kavárně Kačaba v Prokopově ulici, která funguje jako tréninková kavárna pro lidi s mentálním postižením.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz