Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Procházka kolem maratonu

13. 5. 2007 - PRAHA [Econnect]

Tisíce účastníků zaplavilo ulice Prahy při akci Maratonský víkend Prague International Marathon. Kromě sportovců byly na řadě míst také hudebníci, protože součástí akce byl i open air festival. Podpořeny byly různé neziskové projekty, zejména v rámci spolupráce s Centrem Paraple a Nadací Partnerství. V sobotu probíhal mimojiné Ekoden a zdravotní procházka.

Podle údajů organizátorů se na pražském maratonu podílí na patnáct set dobrovolníků. Ve žlutých tričkách lemují trasy závodů. Skupiny přijímající instrukce bylo možné vidět také v sobotu odpoledně na Národní třídě. Dolní část Václavského náměstí byla zcela zaplněna účastníky a diváky. Na pódiu promlouvá Jana Paulová, vedle tančí indiáni v bohatých kostýmech za doprovodu bubnů, o kus dál vystupuje plivač ohně. Po Příkopech prochází průvod lidí v černých tričkách s bílými a zelenými balonky.

Na Staroměstkém náměstí probíhá open air festival, na velkém podiu právě vystupuje jazzové kvarteto. Kolem Husova pomníku jsou infostánky a do několika ulic stojí nafukovací brány vítězů. Samostatný prostor zabírá soutěž ve třídění odpadu. Domino, kde se musí k obrázku kontejneru přiložit obrázek se správných druhem odpadu. Slalom mezi kontejnery či hod tříděným odpadkem na cíl. Nechybí výstava a informační koutek. Nadace Partnerství propaguje program Strom života.

Před půl čtvrtou startuje z Václavského náměstí Procházka pro zdraví na 2 kilometry. Mezi účastníky je možné spatřit skupinu italských sportovců, maminky s kočárky, starostu městské části Prahy 1 se svou tříletou dcerkou i Jánošíka. Trasa vede přes Národní k divadlu, kde u kavárny Slavia udává tempo skupina Phonetix písní Ráno nad Prahou. V parčíku před Betlémskou je výstava kreseb ze soutěže Ekofór pořádané Hnutím Brontosaurus. Aktivisté kampaně Svět v nákupním košíku rozdávají účastníkům letáčky o fairtrade a odpovědné spotřebě.

Zvukové proměny jsou pozoruhodné. Zatímco u Klementina organizátoři povzbuzují píštalkami, dále k filosofické fakultě je možné vychutnat nebývalý klid bez automobilové dopravy. Naproti budově České filharmonie hraje bigbeatová kapela.

Průvod ještě chvíli pokračuje ulicemi starého města do Pařížské a pak již na Staroměstské náměstí, kde každý účastník získává medaily.


Michal Štingl

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Související články

O Autorech

Michal Štingl

Autor je redaktorem Econnectu pro oblast životní prostředí.

Press servis

Snadné zasílání tiskových zpráv NNO do médií.
Využijte internetovou službu Econnectu pro Vás.
http://press-servis.ecn.cz/

Press Service - snadné zasílání tiskových zpráv

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz