Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Skauti dětem: 566 654, 50 Kč

18. 5. 2007 -, Econnect / Skaut

-foto-
-foto-
Dětem, které nežijí s rodiči, těm, které zažily násilí, zanedbávaným, sociálně slabým, izolovaným nebo dětem z minoritních komunit – těm všem skauti z celé ČR už šestým rokem pomáhají získat prostředky pro zlepšení jejich životní situace. O letošních Velikonocích udělali skauti kuřeti ze sbírky Pomozte dětem! opravdu radost: pro Velikonoční skautské kuřátko se jim podařilo vybrat více než půl milionu korun. Celkově za všechny ročníky získali částku přesahující 2 500 000 Kč.

„Celá akce začíná v klubovnách, kde s oddílem vyrábíme z vaty a skořápek kuřátka, fantazii se meze nekladou, takže pak je každé originál. Ta pak prodáváme v obchodních centrech nebo na ulicích lidem. Už tradičně si je kupují k pomlázce jako originální sváteční výzdobu,“ popisuje přípravy akce Kristýna, vedoucí oddílu z Ústí nad Labem.

Prodejem kuřátek letos skauti získali pro sbírku Pomozte dětem! 535 715, 50 Kč, za celý rok díky dalším aktivitám pak celkem 566 654, 50 Kč. „Baví nás to. Můžeme pomoct těm, kteří se nemají tak dobře jako my a přitom jsou stejně staří. Prodávat kuřata je zábava,“ říká o sbírce jedenáctiletá Petra z Prahy.

„Spolupracujeme na třech velkých charitativních projektech: nejmladší vyrábějí kuřátka pro Pomozte dětem!, starší spolupracují na sbírce Postavme školu v Africe, dospívající a dospělí připravují Kapku – akci na podporu transplantací kostní dřeně,“ vysvětluje zapojení skautů do charitativních akcí koordinátorka Velikonočního skautského kuřete Michaela Čakrtová.

Skauti slaví letos své sté narozeniny. Právě před sto lety byl totiž skauting v Anglii založen. Během roku se konají výstavy, soutěže nebo výpravy do zahraničí. V červenci se v Anglii na celosvětovém setkání, Jamboree, utáboří na 40 tisíc skautů z 200 zemí světa. Začátkem srpna se ve 216 zemích se sejdou skauti na vrcholcích hor celého světa, aby pozdravili „úsvit druhého století skautingu“.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz