Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Centrum sociálních služeb ukazuje cestu zpět na otevřený trh práce

28. 5. 2007 - PRAHA [Econnect]

-foto-
-foto-
Někteří z obyvatel Prahy se v důsledků nepříznivé sociální situace nedokážou zařadit na otevřeném trhu práce. Právě lidem, kteří mají záznam v trestním rejstříku nebo přišli o domov, zaměstnání a podobně, je určen projekt, jenž nese název Aktivizace pracovního potenciálu sociálně znevýhodněných občanů. Centrum sociálních služeb Praha v rámci projektu pomáhá i zvyšováním kvalifikace.

Realizaci unikátního projektu na podporu sociálně znevýhodněných občanů na území hlavního města Prahy zahájilo Centrum sociálních služeb Praha společně s partnerskými organizacemi, mezi nimiž jsou mimo jiné Armáda spásy, Nový prostor, Arcidiecézní charita, Společna cesta, Naděje, Ježek a Čížek či Středisko křesťanské pomoci Praha, v srpnu loňského roku.

"Vzhledem k tomu, že tito občané často ztratili pracovní návyky nebo jsou nízko kvalifikováni, projekt je nastaven tak, aby vyšel vstříc i těmto skupinám klientů," vysvětluje koordinátorka projektu Lenka Brunclíková. V první fázi, kdy klient nastoupí do projektu, se zúčastní Job klubu, v jehož rámci se naučí zacházet s počítačem nebo si aktivně vyhledávat zaměstnaní. V druhé fázi jsou z těchto klientů vybráni nejschopnější, kteří nastoupí do tréninkového zaměstnávání.

"Toto zaměstnávání nabízí klientovi rozšíření nabytých znalostí, dovedností. Klient v tomto zaměstnání může ovšem setrvat jen po určitou dobu, tři až šest měsíců, po uplynutí určené doby klient přechází buď do podporovaného zaměstnávání nebo odchází na otevřený trh práce," popisuje Lenka Brunclíková. "V součastné době se setkáváme spíše s tím, že se klienti snaží aktivně si vyhledávat zaměstnání a odmítají podporované zaměstnání z obavy před stigmatizací," dodává koordinátorka projektu.

Od srpna 2006 do konce dubna 2007 prošlo projektem na 441 osob, z toho 132 pracuje v tréninkovém zaměstnávání a na otevřený trh práce nastoupilo 26 klientů.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz