Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V ulicích měst je bezpečněji

18. 7. 2007 - BRNO [Nadace Partnerství]

-Nová cyklostezka ve Kdyni-
-Nová cyklostezka ve Kdyni-
Celkem 30 dopravních projektů z celé republiky se účastní soutěže Cesty městy, vyhlašované Nadací Partnerství pod záštitou Ministerstva dopravy – Besip. Soutěž propaguje zklidňování dopravy a kvalitní dopravní řešení realizovaná v České republice, která se mohou stát inspirací pro další obce a města. Generálním partnerem soutěže Cesty městy je společnost Škoda Auto.

„Soutěž Cesty městy poukazuje na dopravní řešení, která respektují pohyb a setkávání chodců, prostor pro cyklisty i potřeby parkování nebo zásobování. Nikoli jen jízdu motorových vozidel,“ popsal soutěž Petr Šmíd z Nadace Partnerství. V praxi to obvykle znamená zúžení jízdních pruhů pro automobily a naopak rozšíření chodníků, posílení zeleně nebo vymezení zvláštních pruhů pro cyklisty.

Do soutěže Cesty městy se přihlásilo celkem 30 dopravních řešení, z toho 27 v kategorii město a 3 v kategorii obec. Přihlášené projekty v těchto dnech dokumentuje přímo na místě odborná komise, která zkoumá kvalitu jejich provedení. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 20. září v průběhu Evropského týdne mobility. Vítězné projekty si mezi sebe rozdělí částku 300 tisíc korun, zvláštní cenu udělí i časopis Moderní obec.

„Do soutěže mohla města a obce přihlašovat dopravní řešení, která byla realizována v posledních pěti letech, tedy kolaudována v roce 2003 a později. Důležitou podmínkou přitom bylo prokazatelné zvýšení bezpečnosti všech účastníků provozu, zejména pak chodců a cyklistů, a příznivý vliv na životní prostředí v okolí stavby,“ dodal Šmíd.

Soutěž Cesty městy nalezla v letošním roce svého generálního partnera, kterým se stala společnost Škoda Auto. „Přivítali jsme možnost podporovat projekty a opatření, která minimalizují střety mezi všemi účastníky dopravního provozu a zvyšují bezpečnost dopravy v obcích a městech“, prohlásil Martin Jahn, člen představenstva Škoda Auto.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz