Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Diskriminace? Prolomit to půjde...

1. 8. 2007 -, Econnect / ICOS Český Krumlov

Nenechte se diskriminovat: takový je název besedy, kteoru v pátek 3. srpna pořádá občanské sdružení ICOS Český Krumlov. Beseda je první z několika akcí pro laickou i odbornou veřejnost, které se letos uskuteční v rámci projektu "Prolomit to půjde". Tentokrát je setkání s právními odborníky z Českého helsinského výboru a pracovníky českokrumlovské bezplatné právní poradny určeno především romským spoluobčanům a problematice diskriminace etnických menšin.

Beseda se uskuteční od 17 hodin v Komunitním centru Romů, Horní Brána 425 (bývalá autoškola) v Českém Krumlově. "Smyslem těchto akcí je zvýšit informovanost a tím právní povědomí občanů, a tím posílit diskriminací ohrožené skupiny obyvatelstva v regionu Českokrumlovsko," uvedl Tomáš Zunt, předseda pořádajícího sdružení.

Důraz bude kladen na praktický přínos pro účastníky, tedy na praktické metody právní ochrany, konkrétní případy diskriminace a možnosti jejich řešení v návaznosti na služby bezplatné právní poradny Centra sociálních služeb a Centra ochrany lidských práv (= projektová pracoviště ICOS Český Krumlov). Součástí akce je vystoupení kapely MULATČAG.

Bezplatná právní poradna

V dubnu tohoto roku rozšířila právní poradna při Centru sociálních služeb a Centru ochrany lidských práv své služby o poradenství a řešení diskriminačních kauz v regionu. Na poradnu se může obrátit každý občan, který se cítí jakýmkoliv způsobem diskriminován. Vyjma poradenství nabízí poradna zdarma i případné zastupování při mimosoudním vyrovnání a v nejkřiklavějších případech diskriminace zajišťuje i zastupování u soudu.

Služby poradny jsou určeny především občanům českokrumlovského regionu. V případech, že klient nemůže či nechce využít obdobných služeb v blízkosti svého bydliště, jsou služby poskytovány i občanům z celých jižních Čech. Právní poradna sídlí v centru Českého Krumlova na Náměstí Svornosti 2 v sídle sdružení ICOS a jeho projektových pracovišť Centra sociálních služeb a Centra ochrany lidských práv.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz