Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Fotografové se mohou pokusit zachytit rozmanitost a diskriminaci

7. 8. 2007 - PRAHA [Econnect]

Až do 30. srpna se mohou amatérští i profesionální fotografové zapojit do soutěže o nejlepší dokumentární fotografický cyklus s tématem rozmanitost a diskriminace v české společnosti. Soutěž je otevřena fotografům, kteří se věnují tématům rozmanitosti a diskriminace na základě rasového či etnického původu, náboženství nebo víry, věku, zdravotního postižení či sexuální orientace v České republice.

Soutěž vyhlásilo Multikulturní centrum Praha v rámci Vládní kampaně na podporu rovných příležitostí pro všechny v ČR. "Rádi bychom zajistili nejen technickou a uměleckou úroveň fotografií, ale doufáme zejména v jejich vysokou výpovědní hodnotu, schopnost nabourávat zažitá klišé a předsudky, které v naší společnosti na téma rozmanitosti a diskriminace stále přetrvávají," uvádějí vyhlašovatelé soutěže.

Autor, případně autoři vítězného souboru fotografií obdrží finanční odměnu 2,000,- Euro na vytvoření nového (či zakončení již existujícího) fotografického cyklu na téma rozmanitost a diskriminace v České republice. Tento cyklus fotografií bude vystaven v druhé polovině roku 2008.

Vítězný soubor bude, spolu s dalšími fotografiemi přihlášenými v soutěži, představen na výstavě v Praze v listopadu 2007 v rámci festivalu Dialog kultur 2007. Výstava by měla oslovit širokou veřejnost, poukázat na problémy a témata, o kterých "mnozí neradi přemýšlí a rádi je přehlížejí", a rozšířit povědomí o rozmanitosti a diskriminaci v české společnosti.

Vládní kampaň na podporu rovných příležitostí pro všechny v ČR, v rámci níž byla fotografická soutěž vyhlášena, probíhá v rámci letošního Evropského roku rovných příležitostí pro všechny a klade si za cíl přispět k veřejnému povědomí i soustavnému boji proti všem projevům diskriminace a prosazování rovných práv a příležitostí pro všechny skupiny obyvatel. Kampaň probíhá paralelně ve všech zemích EU a v České republice je jejím realizátorem Multikulturní centrum Praha spolu s Poradnou pro občanství, občanská a lidská práva.

Cílem projektu je přispět ke zvýšení povědomí nejširší veřejnosti i konkrétních profesních skupin o různorodosti, s níž se setkáváme v České republice, jakož i soustavnému boji proti všem projevům diskriminace v české společnosti a prosazování rovných příležitostí pro všechny, bez ohledu na jejich rasový nebo etnický původ, náboženství či víru, zdravotní postižení, věk nebo sexuální orientaci. Realizátor projektu chce přispět k potlačování přímé i nepřímé diskriminace, jakož i rasistických předsudků ve společnosti. Kampaň chce navíc soustavně poukazovat na svou evropskou dimenzi tím, že bude důsledně uvádět do obecného povědomí právní stránku boje proti diskriminaci.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz