Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na pomoc Indii bylo otevřeno sbírkové SOS konto

13. 8. 2007 - PRAHA [Econnect / Člověk v tísni]

Člověk v tísni otevírá sbírku SOS INDIE. Prostřednictvím sbírkového konta SOS INDIE mohou Češi pomoci obětem záplav v Indii od pátku. Číslo účtu u ČSOB, na které je možné zasílat finanční příspěvky pro sbírku, je 4490 4490 / 0300.

„Za české peníze budou nakoupeny především potravinové balíčky a potřebné nádobí. Dále chceme pro rodiny bez přístřeší zajistit plachty na výstavbu provizorních přístřeší a zakoupit základní hygienické potřeby,“ uvedl Marek Štys, vedoucí humanitární sekce Člověka v tísni.

Podle Štyse bude také nesmírně důležité dopravit k lidem postiženým povodněmi pitnou vodu nebo purifikační tablety pro její výrobu. Zabrání se tak vzniku epidemií.

Včera již organizace do indického Biháru poslala více než půl milionu korun. Peníze na první fázi pomoci byly uvolněny z Klubu přátel Člověka v tísni. Ten sdružuje téměř tři tisíce lidí, kteří svými měsíčními příspěvky umožňují rychlou intervenci v době krizí.

„Směřovat pomoc právě do Biháru jsme se rozhodli proto, že je to jedna z nejchudších a zároveň nejvíce postižených oblastí v Indii,“ říká Tomáš Vyhnálek, vedoucí Klubu přátel. „Dva miliony lidí zde přišly o střechu nad hlavou, mají zničenou úrodu a nemají jídlo a pitnou vodu.“

Člověk v tísni se podílí na pomoci obětem povodní v rámci reakce Alliance 2015, sdružení šesti evropských humanitárních organizací. Na místě působí prostřednictvím místní partnerské organizace, která poskytovala úspěšnou a efektivní pomoc při záplavách již v předchozích letech.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz