Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dům světla hledá dobrovolníky

17. 8. 2007 - PRAHA [Econnect / ČSAP]

Dobrovolníky pro výkon služeb v Domě světla v pražském Karlíně, obsluhu linky AIDS pomoci a preventivní akce hledá Česká společnost AIDS pomoc. Společnost vznikla již v roce 1989 z řad prvních HIV pozitivních, nemocných AIDS, jejich rodin a přátel a její hlavní činností je jak přímá pomoc lidem HIV pozitivním a nemocným AIDS a jejich rodinám, tak prevence a boj proti AIDS. S tím mohou pomoci noví dobrovolníci.

Dům světla je sociálně zdravotním a azylovým centrem v Praze 8 - Karlíně. V azylové části domu je ubytovací kapacita patnáct lůžek. Dům využívají nejen dospělí klienti, ale také děti se svými HIV infikovanými rodiči. V Domě světla je veškeré sociální zázemí - a nejedná se o styl nemocniční, ale prostory působí domácím rodinným dojmem.

Dům světla je zároveň preventivním centrum. Od prosince roku 2005 funguje zelená (bezplatná) linka 800 800 980, kde lidé mohou získat odpovědi na dotazy v problematice HIV/AIDS.

V rámci prevence zde bylo zřízeno uznané zdravotnické zařízení, kde vznikla AIDS poradna spojená s nabídkou bezplatného anonymního testování na HIV infekci. Každému krevnímu odběru předchází předtestové poradenství, při sdělování výsledku je velká pozornost věnována potestovému poradenství. V této poradně je prováděno okolo 59% všech anonymních testů v ČR a ambulance v Domě světla se tak stala největším odběrovým místem v ČR.

Dobrovolníkům Česká společnost AIDS pomoc nabízí potvrzení o absolvování praxe v sociální oblasti (akreditovaný program při MV ČR), školení o problematice HIV/AIDS a jiných sociálních problémech zdarma, ale také bezplatné členství ve Filmovém klubu Dům světla a možnost supervizních setkání. Kontakt pro zájemce: p. Pospíšil tel. 224 814 284 (PO-PÁ 8.30 - 15.30), email: csap.dobrovolnici@seznam.cz.

České společnosti AIDS pomoc je možné také přispět finančně, zasláním dárcovské SMS - stačí odeslat SMS s textem DMS AIDSPOMOC na číslo 87777. Získané prostředky budou využity na rozšíření ubytovací kapacity pro HIV pozitivní a AIDS nemocné klienty a rozšíření technického zázemí Domu světla - sociálně zdravotního, azylového a preventivního centra.



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz