Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

I na letošní podzim se chystá už tradiční kafemletí

29. 8. 2007 -, Econnect / Máme otevřeno?

Již 8. ročník Podzimního kafemletí – benefiční kampaně pro integraci lidí s mentálním postižením do společnosti proběhne ve dnech 11. – 13. září na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. V rámci kampaně proběhne i letos kulturně-integrační festiválek. Vystoupí umělci profesionální i amatérští, s postižením i bez.

Dopolední program bude věnován nejmenším. "Připravujeme hry, malování kamínků a divadelní pohádky. Pokračujeme odpoledním programem pro všechny, kteří mají chuť se zastavit a prožít s námi kulturní odpoledne. Vystoupí např. soubory ze speciálních škol. Tři večery pak zanesou návštěvníky do světa hip hopu, funky, samby i pražské nezávislé scény," slibují organizátoři akce, na kterou bude vstupné dobrovolné.

Součástí Podzimního kafemletí 2007 bude i křest a zahájení prodeje informačně-osvětového Diáře pro rok 2008. "A pít se bude káva, podávaná zdarma," lákají pořadatelé.

Hlavním tématem benefiční kampaně bude podporované zaměstnávání. Této problematice se Máme otevřeno?, o. s. úspěšně věnuje již několik let. Kromě známé kavárny Vesmírna s pracovně-tréninkovým programem pro lidi s mentálním postižením provozuje i Tranzitní program. Jeho uživatelé získávají komplexní podporu na své cestě za prací na volném trhu práce.

Pracovně tréninkový program v kavárně Vesmírna, kterou návštěvníci najdou na adrese Ve smečkách 5 v Praze 1, má za cíl zprostředkovat klientům pracujícím v kavárně pracovní a sociální zkušenosti a vytvořit prostor pro setkávání lidí s postižením a bez v centru Prahy. V současné době v kavárně je zaměstnáno 12 klientů. Program je zaměřen na trénink pracovních schopností, rozvoj komunikace, sebeobsluhy a sociálních dovedností, individuální přípravu přechodu do méně chráněného prostředí - do podporovaného zaměstnání či běžné práce.

Cílem Tranzitního programu, zaměřeného na podporované zaměstnání, je zajistit přechod klientů s postižením z chráněného prostředí do běžné práce. Tento program navazuje na terapeutický program v kavárně Vesmírna. V současnosti jsou zapojeni 3 klienti.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Máme otevřeno?

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz