Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Mladí lidé s mentálním postižením zakončili léto zahradní slavností

3. 9. 2007 - OTROKOVICE [Econnect / Naděje]

Léto v Domově pro osoby se zdravotním postižením Naděje v Otrokovicích uzavřela zahradní slavnost. Ta se konala již potřetí a opět se setkala s velkým ohlasem veřejnosti i obyvatel domova. Slavnost začala vernisáží výstavy Jak se nám žije 10 let po povodni, kterou zaštítila starostka města Otrokovice Radoslava Matuzsková. "Čestným hostem byl místostarosta Stanislav Mišák, který také přidal pár vřelých slov na adresu domova," uvedla Radka Jurečková z Naděje.

Součástí slavnosti byly soutěže pro děti, jízda autovláčkem, občerstvení a opékání buřtů u ohníčku. V průběhu odpoledne zatančila irské tance skupina mladých lidí ze sociálně terapeutické dílny, kterou Naděje provozuje, jeden klient domova zahrál na flétnu. Po celou dobu hrála živá hudba a návštěvníci se mohli věnovat tanci. Jako vzpomínku na slavnostní odpoledne si přítomní hosté zakoupili dárky, které vyrobili právě klienti ze sociálně terapeutické dílny.

Akci podpořila Nadace rozvoje občanské společnosti, Nadace Terezy Maxové a také Ministerstvo kultury a Teplárna Otrokovice. "Přítomným se v zahradě domova tak líbilo, že se slavnost oproti původnímu plánu protáhla až do večerních hodin. Všichni přítomní odcházeli spokojení, potěšeni a s krásnými zážitky," dodává Radka Jurečková.

Otrokovická Naděje se snaží vytvořit dětem v Domově skutečný domov, a to mimo jiné také tím, že se děti, které toho jsou schopné, zapojují do jednoduchých domácích prací nebo prací na zahradě a ve skleníku, který je součástí areálu spolu s trávníkem, altánkem, pískovištěm a dalšími možnostmi pro hry malých obyvatel.

Na chodbách a v místnostech jsou na stěnách výrobky z keramické dílny a další výrobky, které ve spolupráci s vychovatelkami vytvořily samy děti. Domov slouží zároveň jako denní stacionář pro otrokovické děti a mládež, které zde tráví část dne a většina se zapojuje do aktivit chráněné dílny.

Cílem občanského sdružení Naděje je vybudování a provozování sítě služeb lidem v nouzi na křesťanských principech. Ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje Naděje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací či výchovnou včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz