Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Chotěboř hostí nultý ročník festivalu „Chotěbořský džem“

18. 9. 2007 -, Econnect

-foto-
-foto-
Zbrusu nový festival se rozhodlo založit několik aktivních lidí v Chotěboři a vytvořit tak novou tradici akce, která nemá na Vysočině dosud obdoby. Nultý ročník Chotěbořského džemu proběhne tuto sobotu 22. září 2007. Letos půjde o festival jednodenní, příští rok však již bude třídenní.

Nultý ročník festivalu, který nemá na Vysočině obdoby

Nově zakládaný festival zatím nemá na Vysočině obdoby. Chotěboř se má napříště stát regionálním centrem festivalu ve stylu bluegrass&country. Je určen všem ctitelům tohoto žánru, který dokáže oslovit náctileté, střední generaci i seniory. Celá akce by nemohla vzniknout bez organizačních schopností a zápalu pro něco nového ze strany nynější prezidentky festivalu Marie „Máří“ Vaškové.

„Taháků je hned několik. Mezi nejznámější kapely patří Kvintet z Písku nebo Flashback z Prahy. Vystoupí i známá plzeňská kapela COP, která se na naší hudební scéně drží už řadu let a má mnoho příznivců,“ uvádí prezidentka festivalu Marie „Máří“ Vašková s tím, že festival proběhne na místě zvaném Nádržka.

Příští rok bude Chotěbořský džem již třídenní akcí

Areál festivalu pojme bez problémů minimálně 1000 návštěvníků. Na pořadu však nebudou jen hudební vystoupení. Připraveny jsou i doprovodné akce pro návštěvníky všeho věku.

„Pro děti připravujeme odpoledne plné her a soutěží. Proběhne ale i zajímavá soutěž o ručně vyrobenou kytaru v hodnotě 25 000 korun. Připravena bude i „pamětní deska“ zakladatelů festivalu. Na desku u vchodu do areálu se může každý návštěvník zvěčnit svým podpisem, malůvkou nebo stručným vzkazem. Tato deska pak bude k nahlédnutí jako relikvie i během příštích ročníků,“ uvádí Marie „Máří“ Vašková.

Dramaturgie festivalu se vyvíjela poměrně dlouho a do příštích ročníků to bude obdobné. Důležité budou i ohlasy návštěvníků, jejich názor může příští programovou skladbu akce určitě ovlivnit.

Do dalších ročníků půjde již o třídenní festival. Již nyní je znám termín na příští rok. Festival se uskuteční 19. – 21. září 2008. Pořadatelé mají již nyní přislíbenou účast na příští rok od sedmi kapel. Například dívčí kapelu Country Ladies nebo Vodopád ze Slovenska.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

7. 8. 2008
Související odkazy
Festival Chotěbořský džem

O Autorech

Miroslav Pořízek

Autor je externím redaktorem Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz