Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Za otrokovickými možná přijde i kouzelník

2. 10. 2007 - OTROKOVICE [Econnect / Naděje]

Otrokovická Beseda se stane v pátek dějištěm akce, kterou připravuje Domov pro osoby se zdravotním postižením Naděje v Otrokovicích. Pro své uživatele, jejich blízké a rodinné příslušníky, přátele a obyvatele Otrokovic sdružení chystá společenské odpoledne pod názvem Možná přijde i kouzelník.

"Od 16 do 19 hodin jsme pro všechny návštěvníky připravili vystoupení břišních tanečnic, charismatického Elvise, irské a country tance, taneční vystoupení skupiny Rebelky a samozřejmě také již zmiňovaného kouzelníka," říká Radka Jurečková ze sdružení Naděje. "Během odpoledne bude hrát živá hudba, při které si budou moci všichni společně zatancovat. Nebude chybět také drobné občerstvení a bohatá tombola. Současně bude v sále nainstalována putovní výstava fotografií z pobočky pod názvem Jak se nám žije 10 let po povodni," dodává. Vstup na akci je zdarma.

Otrokovická pobočka Naděje, která odpolední setkání připravuje, nabízí řadu služeb v sociální oblasti. Především je to celoroční péče o děti a mládež s mentálním a tělesným postižením, tutéž péči také pro dospělé sdružení nabízí i v týdenní a denní formě. V nabídce pobočky jsou i terapeutické dílny.

Domov pro mentálně postižené děti a mládež byl v Otrokovicích v objektu bývalé školky otevřen ve spolupráci s okresním úřadem ve Zlíně už v roce 1993. Svůj domov zde našly děti a mládež převážně s těžkých stupněm mentálního postižení, často v kombinaci s jinými poruchami. Dnes je v domově k dispozici více než padesát míst v pěti odděleních rozdělených podle stupně postižení. O děti se stará kolektiv odborných zdravotních pracovníků, vychovatelé, sociální a rehabilitační pracovník.

Součástí domova je dílna s keramickou pecí a dalšími možnostmi pro ruční práce, rehabilitace s masážní vanou, vířivou vanou a malým bazénem pro výcvik plavání a tělocvična. Místnost pro muzikoterapii je vybavena vodním lůžkem a reprodukční technikou. Domov slouží zároveň jako denní stacionář pro otrokovické děti a mládež, které zde tráví část dne a většina se zapojuje do aktivit chráněné dílny.

Cílem občanského sdružení Naděje je vybudování a provozování sítě služeb lidem v nouzi na křesťanských principech. Ve svých zařízeních i mimo ně poskytuje Naděje jako svou hlavní činnost pomoc duchovní, morální, sociální, zdravotní, lékařskou, hygienickou, stravovací, ubytovací, hmotnou, právní, poradenskou, osvětovou, vzdělávací i výchovnou, včetně doplňkových služeb. Své služby zaměřuje zejména na lidi osamělé, zdravotně postižené, společensky vyloučené nebo jinak znevýhodněné.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz