Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Průkopník ambientního popu David Sylvian se představí v Praze

8. 10. 2007 - PRAHA [Econnect/Music Infinity]

-David Sylvian na turné v roce 2002/Foto www.davidsylvian.com-
-David Sylvian na turné v roce 2002/Foto www.davidsylvian.com-
David Sylvian, vůdčí osobnost legendární britské kapely Japan, která se na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let proslavila proslavila svým osobitým mixem popu a nové vlny, vystoupí ve středu 10. října v divadle Broadway koncertní serie Music Infinty. „Věčný experimentátor“ David Sylvian pokračuje dále svou cestou, kterou započal před třemi desetiletími – s trpělivostí, vytrvalostí a krásou jemu vlastní.

„Napsání Ghosts pro mě znamenalo naprostý obrat,“ vzpomíná Sylvian na průlomovou skladbu. „Vše, co jsme do té doby vytvořili s Japan, bylo vystavěno na vynalézavosti a lsti, ale s touto písní jsem zacítil, že je to ten průlom, který jsem hledal. Dotkl jsem se něčeho pro mě pravdivého a ryzího a vyjádřil jsem to způsobem, který mě nenechal cítit se zcela bezbranným. V následujících letech jsem zapomněl na příznaky zranitelnosti a otevřel jsem svou tvorbu větší emocionální intenzitě. Věděl jsem, že musím najít svůj vlastní hlas, jak doslova, tak přeneseně.“ A to se mu podařilo.

Vlastním jménem David Batt byl do roku 1982 vůdčí osobností skupiny Japan, kterou založil se Stevem Jansenem, Mickem Karnem a Richardem Barbierim. Zpíval rovněž ve skupině Yellow Magic Orchestra vedenou Ryuichim Sakamotem (z jejich dílny je píseň Forbidden Colours z filmu Davida Bowieho Merry Christmas Mr. Lawrence). Roku 1991 se členové Japan opět spojují v projektu Rain Tree Crow.

Sylvianova první sólová nahrávka Brilliant Trees (1984) se ve Velké Británii setkala s velkým ohlasem, následovalo dvojalbum Gone To Earth a poté mistrovské Secrets Of The Beehive (1987). Všechna tři alba prostupuje introspektivní duchovní probuzení evokované éterickým ambientním stylem.

Ze spolupráce se Sakamotem vznikl také singl Heartbeat, s Robertem Frippem natočil Sylvian desku The First Day a s Holgerem Czukayem alba Plight & Premonition a Flux + Mutability. Všechny nahrávky posilovaly jeho reputaci hudebníka s uměleckou integritou a věrohodností.

Roku 1992 potkává svou nastávající ženu, zpěvačku, básnířku a herečku Ingrid Chavez a s ní zapouští kořeny v Minneapolis. Zde se zasvětí duchovní tradici hinduismu a jeho mystice a vychovávají své tři děti. V roce 1999 vychází dvě alba, písničkové Dead bees On A Cake a také ambientní opus Approaching Silence. V New Hampshire, kam přesídlí po pobytu v Napa Valley v Kalifornii, Sylvian ze starých stájí vybudoval nahrávací studio a zde dokončil také svou nahrávku Blemish (2003) – obnažující experimentální kombinaci elektroniky, kytary a zpěvu. Následuje pak remixové album The Good Son vs. The Only Daugther (2004) a mezi jeho poslední počiny pak patří desky Snow Borne Sorrow (2005) a Money For All (2007) s projektem Nine Horses.

Společně se Sakamotem Sylvian napsal píseň World Citizen - I won't be disappointed/looped piano, známou ze soundtracku filmu Babel mexického režiséra Alejandra Gonzalese Iñarritu. 6. srpna 2007 vyšla další nahrávka When Loud Weather Buffeted Naoshima, jež byla vytvořena jako instalace pro výstavu NAOSHIMA STANDARD 2, která se konala od října 2006 do dubna 2007 na japonském ostrově Naoshima.

Se svou novou tvorbou vyráží na celosvětové turné The World Is Everything Tour, jehož součástí bude i pražský koncert v divadle Broadway v rámci koncertní serie Music Infinty.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz