Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Světový den veganství

1. 11. 2007 - BRNO [Nesehnutí]

Dne 1. 11. 2007 se vegani a veganky po celém světě připojí k oslavě Světového dne veganství. K této příležitosti poprvé dobrovolníci a dobrovolnice neziskových organizací Nesehnutí a Ochránci hospodářských zvířat připravili informační stánek na Náměstí Svobody v Brně.

Akce je spojena nejen s rozdáváním informačních materiálů, ale také s ochutnávkou veganských jídel a sbíráním podpisů proti pokusům na zvířatech. Kolemjdoucí si také mohou prohlédnout zcela novou výstavu informačních panelů o právech zvířat.

Dobrovolníci a dobrovolnice jsou připraveni diskutovat s lidmi a odpovídat na dotazy nejen na téma veganství, ale i na téma práv a ochrany zvířat. Infostánek je k dispozici asi od 10 hodin do večerních hodin.

Jen pro připomenutí, co je to vůbec veganství: je to styl života, který se vyhýbá živočišným produktům nejen ve stravování, ale také oblékání, používání kosmetiky a podobně. Někdy se tomu říká tzv. přísné (striktní) vegetariánství. Veganství sleduje prospěch zvířat, lidí i životního prostředí.

„Naším cílem je informovat veřejnost o tom, co je to veganství, seznámit ji s důvody, proč se někdo rozhodne stát se veganem či vegankou a vyvracet mýty o tomto životním stylu. Chceme přivést lidi k zamyšlení, zda je vůbec nutné a ospravedlnitelné v dnešní době využívat a zabíjet zvířata,“ říká jedna z organizátorek akce Zuzana Candigliota.

„Kolemjdoucím také nabídneme přímo na našem informačním stánku výborné veganské jídlo," doplňuje Magdaléna Navrátilová, veganka a dobrovolnice Nesehnutí.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz