Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Minifestival hudby a slova Hudboslovení nabídne multižánrový program

15. 11. 2007 - PŘEROV [Econnect]

Zajímavou akci připravilo sdružení Duha Klub Dlažka v Přerově. V pondělí 19. listopadu zde vypukne týdenní minifestival hudby a slova Hudboslovení. Jak vyplývá z názvu, jde o multižánrovou akci plnou koncertů, soutěží a dalších zajímavých programů pro děti i dospělé.

Multižánrový festival Hudboslovení začne v Přerově v pondělí 19. listopadu a potrvá celkem sedm dní do neděle 25. listopadu. Letos se koná již šestý ročník a festival tedy již má nejen svou tradici a zázemí, ale opět stejně jako při minulých ročnících velmi nabitý a pestrý program. Za dobu konání festivalu se na něm představila celá řada našich známých umělců (Hradišťan, Buty, Wabi Daněk a mnozí další zde již v minulosti vystoupili). Také letos přijalo pozvání hned několik hostů zvučných jmen. Za všechny lze jmenovat například hudební skupiny Neřež nebo Traband.

Co si má návštěvník, který na festivalu dosud nikdy nebyl představit pod jeho názvem Hudboslovení? „Především příjemnou týden trvající akci plnou hudby i slova. Konkrétně potom například čtyři turnaje v deskových hrách, lampionový průvod pro děti, dále třeba večírek cestovatelů, klubové večery, osm koncertů, včetně víkendu klasické kytary – to vše představuje pestrou mozaiku a šanci pro každého si najít a vypít ten pravý šálek svého kulturního čaje,“ představuje program festivalu předseda pořádajícího Duha Klubu Dlažka Jaroslav Biolek.

Bluesový večer, víkend klasické kytary nebo turnaj v deskových hrách

Hudboslovení je schopné svým zaměřením oslovit mladé i starší dle jejich zájmů. I nároční návštěvníci si jistě najdou něco, co může zaujmout i je. Festival bude slavnostně zahájen v pondělí 19. listopadu a to Bluesovým večerem, na kterém se představí známý bluesman zpěvák a kytarista Gwyn Ashton.

Druhý a třetí festivalový den, tedy úterý a středa 20. – 21. listopadu budou zaměřeny především na turnaje ve stolních deskových hrách. V rámci nich proběhne i šachový turnaj. Jen pro zajímavost je možno uvést, že na minulém ročníku byl věkový rozdíl nejmladšího a nejstaršího hráče tohoto turnaje téměř 70 let. Ve čtvrtek 22. listopadu si mimo jiné na své přijdou příznivci skupiny Neřež a o den později pak kapely Traband.

Programově nejnabitějším dnem pak bude sobota 24. listopadu. Předposlední festivalový den se ponese ve znamení Víkendu klasické kytary (přednáška, koncert, možnost vyzkoušet si hraní na kytaru). Proběhnou také další zajímavé akce – speciální turnaj ve scrabble, večírek cestovatelů, lampionový průvod pro děti. Kromě toho proběhne i křest nového CD přerovské hudební skupiny Rabussa a vystoupení jejich, kteří jsou velmi exotičtí – jde o seskupení čtyř angolských bubeníků Africa Ngona.

„Hudboslovení je festivalem pro každého, jelikož programová nabídka je dostatečně široká. Na celé akci se podílí asi 20 organizátorů z našeho Klubu Dlažka. Již také známe termín příštího ročníku festivalu. Ten se uskuteční v termínu 17. – 23. listopadu 2008. Kromě již klasických programů chystáme samozřejmě i něco nového. Víc však nyní ještě nemohu prozradit,“ dodává závěrem hlavní organizátor festivalu Jaroslav Biolek.


Miroslav Pořízek

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Miroslav Pořízek

Autor je externím redaktorem Econnectu.

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz