Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Český antidiskriminační projekt „Krém na všechny barvy kůže“ byl oceněn jako nejlepší v Evropské unii

20. 11. 2007 - PRAHA [Econnect / IQ Roma servis]

Krém na všechny barvy kůže, který brněnské občanské sdružení IQ Roma servis distribuovalo během antidiskriminační kampaně, byl zástupci všech členských států Evropské unie oceněn jako nejlepší speciální počin v rámci Evropského roku rovných příležitostí pro všechny 2007 (ERRP), do něhož se zapojily všechny státy EU. Na závěrečné konferenci ERRP v Lisabonu převzala zástupkyně z IQ Roma servisu Ivona Parčiová čestnou cenu Evropského roku rovných příležitostí pro všechny.

Myšlenku krému vytvořil tým občanského sdružení IQ Roma servis v rámci realizace projektu 2007: Brno slaví Evropský rok rovných příležitostí pro všechny. "Krém je praktický a uživatelsky populární produkt. Běžně se krémy liší určením typologií kůže, náš krém je však specificky určen pro „všechny barvy kůže“, což je jeho vtipným, nenásilným, přirozeným poselstvím, na podporu jednoty v rozmanitosti, ke zviditelnění boje proti předsudkům a diskriminaci, pro sbližování a podporu dobrých a přátelských vztahů mezi lidmi," uvedla Ivona Parčiová.

IQ Roma servis ve své kampani využila věc, která je používána denně lidmi bez ohledu na pohlaví, barvu, národnost, náboženské vyznání, zdravotní postižení, věk nebo sexuální orientaci: krém jako prvek podporující jednotu v rozmanitosti, jeden krém na různorodou a rozmanitou kůži; krém představuje i vzájemné dotyky, vzájemné soužití lidí. Tuto myšlenku zviditelnilo sdružení sloganem „pro všechny barvy kůže“. Veřejnost by si tak měla uvědomit, že život a jeho rozmanité potřeby a projevy jsou zde „pro všechny“ a pro všechny stejně.

Úspěch v Lisabonu slavil i český ambasador ERRP Radoslav Banga. Na závěr dvoudenní konference v portugalském hlavním městě zahrála jeho hudební skupina Gipsy.cz. Strhující romské a hip hopové rytmy zvedly ze židlí všechny přítomné v divadelním sálu Kulturního centru Belém.

„Nikdy jsem neměl lepší taneční tým, než tito vrcholní politici z Evropské komise a ministři některých evropských států, kteří s námi tančili přímo na jevišti,“ řekl frontman Gipsy.cz, český ambasador ERRP Radoslav Banga.

Do aktivit ERRP v České republice se zapojila celá řada neziskových organizací, šest z nich využilo finanční podporu z EU. „Jedním z přínosů Evropského roku rovných příležitostí pro všechny 2007 bylo nastolení partnerského dialogu mezi občanskou společnosti a státní zprávou. Výsledkem je zvýšení povědomí veřejnosti o tom, jak se bránit diskriminaci. Věřím, že antidiskriminační kampaň, která běžela během celého roku, bude mít pozitivní vliv i na přijetí antidiskriminačníhho zákona parlamentem,“ řekla ministryně Džamila Stehlíková.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz