Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dobročinná aukce vín - vinaři z jižní Moravy podporují vznik nové komunitní nadace

21. 11. 2007 - PRAHA [Econnect/Nadace VIA]

Pražská Nadace VIA a sdružení Echo Moravia z Moravské Nové Vsi spojily své síly, aby v partnerství s hotelem Mandarin Oriental Prague, společností Via Perfecta, aukčním domem Dorotheum a moravským sommeliérem Liborem Nazarčukem, uskutečnili benefiční aukci moravských vín. Výtěžek aukce pomůže vzniku nové moravské nadace a také posílí grantové programy a nadační činnost Nadace VIA.

Do aukce darovali nejkvalitnější vína ze svých sklepů a sbírek vinaři z Břeclavska a Hodonínska. Mezi draženými lahvemi jsou vína slámová, ledová i archivní. Nejstarší víno je z roku 1979.

Dobročinná aukce proběhne 27. listopadu 2007 v historických sálech hotelu Mandarin Oriental a její výtěžek bude rozdělen rovným dílem mezi Nadaci VIA a občanské sdružení Echo Moravia. Poslouží tak podpoře dobročinných projektů, které přinášejí prospěch lidem jak v Čechách, tak na Moravě.

„Přáli bychom si, aby se na této benefiční akci sešli jak naši příznivci a dárci, tak milovníci a sběratelé dobrých vín, neboť jsme od moravských vinařů získali darem mnohé sběratelské skvosty. Výtěžek z aukce nám do budoucna pomůže podpořit více neziskových organizací, které pečují o zdravé životní prostředí, pomáhají dětem a mládeži, obnovují drobné kulturní památky, či se starají o věci veřejné,“ řekl Jiří Bárta, ředitel Nadace VIA.

„Aukce v Praze poslouží také jako prezentace břeclavského a hodonínského regionu, poctivé práce tamních vinařů a jako představení v Česku nového konceptu komunitních nadací. Peníze, které dražbou získáme, přidáme na konto vznikající komunitní nadace pro Břeclavsko a Hodonínsko,“ dodává Zlata Maděřičová, předsedkyně sdružení Echo Moravia.

Nadace VIA i sdružení Echo Moravia jsou členy Asociace komunitních nadací. Koncept komunitních nadací není zatím v Česku příliš známý, ale v USA i v evropských zemích jsou komunitní nadace velmi rozšířené. Obvykle se jejich práce soustředí na určité město či region – místní komunitu. V této komunitě pak pracují s dárci a mecenáši a podporují místní neziskové organizace, které připívají ke zlepšení života místních lidí ve všech tematických oblastech daného regionu: od vzdělávání, přes komunitní sociální služby, kulturu, životní prostředí atd.

Jejich činnost není svázána s jedním tématem, např. s pomocí dětem či hendikepovaným nebo ochranou životního prostředí, jak jsme zvyklí u nás, ale věnují se celkovému rozvoji místa, kde působí. Ve správních radách komunitních nadací většinou zasedají významní představitelé regionu a vytvářejí prostor pro spolupráci mezi místní správou, podnikateli, vzdělávacími institucemi, neziskovými a společenskými organizacemi a místními občany.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz