Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Oběd v české rodině má pomoci cizincům začlenit se do společnosti

7. 10. 2004 -, Radio Praha

Ke snadnějšímu začlenění cizinců do české společnosti se chystá přispět projekt nazvaný Rodina od vedle. Stovka českých rodin by měla pozvat 28. listopadu na nedělní oběd stovku rodin pocházejících ze zahraničí a blíže se s nimi seznámit. ČTK to řekla Michaela Dvořáková z pořádajícího sdružení Slovo 21. Návštěvníci na oplátku svým hostitelům podle ní přinesou dárek.

"Při obědě se obě rodiny seznámí a popovídají si vzájemně o svém životě, čímž se sblíží a uvědomí si, že mají podobné problémy a radosti, například s dětmi či v zaměstnání," dodala Dvořáková.

Projekt se uskuteční ve všech krajích republiky. Cizinci by měli navštívit v okolí svého bydliště českou rodinu, která se podobá té jejich. "Dáváme rodiny dohromady podle toho, co mají společného," upřesnila Dvořáková. Od podobných zájmů, sociálního postavení i velikosti rodin si pořadatelé slibují snadnější navázání vztahů mezi Čechy a cizinci a jejich rozvíjení do budoucna.

Do projektu by se podle Dvořákové měli zapojit také dobrovolníci z řad studentů a důchodců. Při obědě budou totiž působit jako "spojka" a napomáhat úspěšné konverzaci. Přípravu akce i její konání pak zachytí dokumentární film. Představí rovněž vybrané české a zahraniční rodiny. Projekt by měl pokračovat i v příštím roce. Rodiny, které by se do projektu případně ještě rády zapojily, se mohou obrátit na telefonní číslo 222 522 070 či elektronickou poštou na adresu slovo21@centrum.cz. Základní informace jsou k dispozici i na adrese www.slovo21.cz.

Sdružení Slovo 21 vzniklo v roce 1999. Zaměřuje se na aktivity proti rasismu, za lidská práva a větší toleranci k menšinám. Mimo jiné každoročně pořádá v Praze světový romský festival Khamoro.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Sdružení Slovo 21

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz