Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

DMS: potřebný vánoční dárek pro Zasukované tkaničky

11. 12. 2007 - PRAHA [Econnect / Liga za práva vozíčkářů]

Získat finance na speciální služby tělesně postiženým občanům a prezentace problematiky života s postižením: to je cílem projektu Zasukované tkaničky, veřejné sbírky, kterou společně organizují občanská sdružení Liga za práva vozíčkářů a Trend vozíčkářů. Do sbírky je možné přispět i prostřednictvím dárcovské SMS zprávy. "V letošním roce máte možnost ještě udělat pár dobrých skutků, a jedním z nich může být právě naše DMS," vyzývá Liga za práva vozíčkářů.

Sbírku pořádající organizace jednak sdružují zdravotně postižené občany regionu, a jednak poskytují sociální služby, jako jsou například osobní asistence nebo speciální doprava imobilních osob. Symbolem sbírky jsou zasukované dvoubarevné tkaničky. Získané finanční prostředky budou využity na osobní asistenci, bezbariérovou dopravu, kompenzační pomůcky, podporu vzdělávání, podporu pracovního uplatnění.

Občanské sdružení Liga za práva vozíčkářů pomáhá lidem se zauzlovaným osudem už sedmnáct let. "Jednou z našich aktivit je i veřejná sbírka Zasukované tkaničky, která již několik let získává prostředky na dofinancování služeb jako jsou osobní asistence, doprava osob se zdravotním postižením apod. Důležitou formou sbírky je dárcovská SMS. Tuto možnost budeme moci využívat po další tři roky konání sbírky pouze za podmínky, že se nám podaří shromáždit do konce prosince 300 DMS," uvádí sdružení. "Jelikož Vánoce a konec roku se kvapem blíží, poprosili bychom vás o malý dárek - jestliže to příliš nenaruší váš předvánoční rozpočet, pošlete nám, prosím, SMS ve tvaru DMS TKANICKA na telefonní číslo 87777. Cena jedné SMS je 30 Kč, z toho nejméně 27 Kč bude připsáno na konto sbírky," žádá Liga za práva vozíčkářů.

Občanské sdružení Liga za práva vozíčkářů bylo založeno koncem roku 1990. Na jeho vzniku se podíleli zejména lidé se zdravotním postižením, kteří nebyli spokojeni se způsobem života zdravotně postižených občanů v naší zemi. Zakladatelé organizace vtiskli Lize motto: "...jen nechodíme!", které jasně vymezuje základní myšlenku hnutí. Spočívá v dosažení stejných práv a povinností pro občany se zdravotním postižením.

Těžištěm každodenní činnosti sdružení je provoz speciálních služeb určených osobám s postižením. Právě tyto služby jsou obsahem projektů, jejichž základním společným rysem je snaha o zlepšení kvality konkrétního života konkrétního člověka s postižením. Sdružení vydává šestkrát ročně časopis "Vozíčkář", zajišťuje osobní asistenci, poradnu pro život se zdravotním postižením Paragrafík, Divadlo Barka či podporované zaměstnávání.

"DMS - Dárcovská SMS" je společným projektem Fóra dárců - organizace pro dárce, usilující o podporu filantropie v České republice a Asociace provozovatelů mobilních sítí. Cílem projektu DMS je nabídnout nadacím a dalším neziskovým organizacím možnost získávat příspěvky od jednotlivců prostřednictvím mobilního telefonu formou SMS zpráv. Dárcovská SMS je jednoduchým způsobem, jakým může každý držitel mobilního telefonu nebo pevné linky podpořit menší finanční částkou neziskovou organizaci podle svého výběru.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz