Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Mezinárodně obsazený festival Eurotrialog Mikulov vstupuje do 10. ročníku

19. 8. 2008 -, Econnect/Eurotrialog

Mikulovský festival Eurotrialog vstupuje do desátého ročníku. Z počáteční skromné jednodenní akce se stal významný festival s mezinárodním přesahem a program se během let rozrostl ve vícedenní program na pódiích v amfiteátru i v šapitó. Festival také využívá pro doprovodné koncerty specifické mikulovské prostory, jako jsou synagoga či Dietrichsteinská hrobka.

Eurotrialog si za 10 let své existence vybudoval pověst jednoho z nejlépe dramaturgicky obsazených festivalů střední kategorie. Pořadatelé se vědomě vyhýbají střednímu proudu a sázejí především na kvalitní nekomerční hudbu. Letošní program se rozšíříl i o filmové projekce ve 2 stanech (podrobně o filmech na webu festivalu).

Eurotrialog Mikulov nemá ambice stát se masově zaměřenou akcí, jednoznačná preference Eurotrialogu je dobrá kvalitní hudba, příjemné – téměř rodinné - zázemí a spokojený a dobře se bavící divák. Pro případ deště či sluníčka je pro návštěvníky kromě amfiteátru přichystáno cirkusové šapitó a další doprovodné programy.

K vidění a slyšení na každém ročníku jsou hudební speciality, připravené exkluzivně pro Mikulov, které divák jinde nezažije. Letos k těmto „vychytávkám“ patří varhanní koncert Filipa Topola, vystoupení legendy osmdesátých let „F.P.B.“ (předchůdci „Už jsme doma“), speciální Indies Scope scéna či třeba ukrajinsko-kavkazská hudební smršť „Chutir“. Letošní novinkou je koncert přímo na střešní terase Ditrichštejnské hrobky (Vladimír Václavek).

Sobotní šapitó je exkluzivně vyhrazeno jako Indies Scope scéna, tedy pro umělce spřízněné s vydavatelstvím Indies Scope ( např. Swordfishtrombones, Budoár staré dámy, 100ºC). Mezi další letošní taháky v programu patří Michal Prokop & Framus Five, Psí vojáci, Son Caliente (Kuba), Jan Budař a Eliščin band či jedno z mála vystoupení ryze ženské formace Zuby nehty.

Velkým překvapením festivalu se stane set skupiny Už jsme doma. V rámci vystoupení UJD dojde na písně legendární skupiny F.P.B. Tato skupina (známá též pod názvem Čtvrtá cenová skupina) působila v první polovině osmdesátých let a byla jakýmisi předchůdcem skupiny Už jsme doma - jak ve smyslu návaznosti tvorby, tak personálně. Na pódiu se společně s Už jsme doma představí dlouholetý kytarista F.P.B. i Už jsme doma Romek Hanzlík. Zároveň bude na festivalu pokřtěno a premiérově uvedeno 3CD kompletní tvorby F.P.B. na značce Malárie. Fanoušci se můžou těšit na živé provedení nejproslulejších písní F.P.B. jako „Listíčko“, „Svatý pes“, „Vůl z žuly“, „Kdo s koto ten toho“ a dalších celkem 20 písní.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Eurotrialog

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz