Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Lidé mohou hlasovat fotopeticí pro odpis uhlí pod Horním Jiřetínem

26. 8. 2008 - PRAHA [Econnect/Greenpeace/Hnutí Duha]

Téměř dvě stě lidí převážně z Ústeckého kraje se dosud připojilo k elektronické fotopetici „Volím odpis uhlí pod Horním Jiřetínem“. Občané z Ústeckého kraje ji adresují kandidátům v blížících se volbách. Všechny dosavadní fotografie můžete shlédnout na stránkách www.zitnebotezit.cz.

„Máme zkušenost, že tradiční papírové petice už politici bohužel moc vážně neberou. Když ale budou konfrontování s obličeji tisíců konkrétních lidí, kteří po nich něco chtějí, je to něco jiného. Zejména pro teenagery je dnes navíc mnohem přirozenější a snadnější poslat fotku přes mobil než se shánět po tištěném petičním archu. Hornímu Jiřetínu i ochraně klimatu tak nyní můžete účinně pomoci skutečně jen jedním cvaknutím spouště a několika kliknutími myší...“ řekl Jan Rovenský z Greenpeace

Na stejných stránkách se může každý k akci připojit. Pomoci Hornímu Jiřetínu mohou lidé z celého kraje snadno – stačí jim k tomu digitální fotoaparát, připojení k internetu a pár minut času. Vystačí však i s mobilním telefonem s vestavěným fotoaparátem a možností odesílat MMS. Organizátoři by chtěli, aby do voleb dosáhl počet účastníků fotopetice několika tisíc.

„Ve volbách jde o každý hlas, a proto stovky lidí na fotografiích požadujících odpis uhlí pod Horním Jiřetínem budou politické strany brát hodně vážně. Odpis uhlí pod Horním Jiřetínem a Černicemi bude velmi populární volební slib. Zároveň je to nezbytná podmínka úspěšného rozvoje kraje. Postupný, do několika desetiletí rozplánovaný útlum dolů oživí ekonomiku na Ústecku a přivede sem nová průmyslová odvětví,“ uvedla Jana Kubáňová z Hnutí DUHA .

Fotopetice je další ze série aktivit, kterými ekologické organizace Hnutí DUHA a Greenpeace ČR s litvínovským sdružení Kořeny dávají občanům Ústeckého kraje příležitost oslovit účinně krajské politiky. Společně s desítkami billboardů a citylightů ve všech velkých městech Ústeckého kraje, putovní výstavou nebo fórem kandidátů je mají před volbami přimět, aby aktivně prosazovali odpis zásob uhlí pod Horním Jiřetínem a Černicemi.

„Podle dosavadních reakcí lidé uvítali možnost vyjádřit podporu Hornímu Jiřetínu. Doufáme, že si díky fotopetici političtí kandidáti uvědomí význam otázky zachování limitů těžby pro veřejnost. Věříme také, že je tato akce přiměje vyjádřit se jasně před volbami, jak se budou v případě svého zvolení v rozhodnutích týkajících se Jiřetína rozhodovat. Je to jejich povinnost vůči voličům," prohlásila Jana Doležalová z litvínovského občanského sdružení Kořeny.






-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz