Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

19. ročník festivalu hudby a divadla BABÍ LÉTO v PL Bohnice

3. 9. 2008 -, Econnect

Občanské sdružení Unijazz zve na 19. ročník festivalu hudby a divadla BABÍ LÉTO v PL Bohnice. Festival se bude konat v sobotu 13. září.Kulturní přehlídka v areálu léčebny pořádaná v rámci celorepublikových Týdnů pro duševní zdraví tradičně zahrnuje kromě koncertů na několika scénách a divadelních představení také pořady pro děti, psychohrátky, výtvarné dílny, šachový turnaj, výstavy a další akce.

Tato přehlídka je akce sdružení s nejdelší tradicí a v roce 1990, kdy poprvé otevřela brány léčebny širší veřejnosti, byla průkopnickým činem. Od té doby v areálu léčebny zdomácněla řada kulturních akcí, na které každým rokem přicházejí tisíce návštěvníků. Prostřednictvím přehlídky se Unijazz snaží přispívat k odstraňování bariér mezi zdravými a zdravotně postiženými lidmi, navodit atmosféru tolerance i poukázat na to, jak je leckdy hranice mezi duševním zdravím a nemocí iluzorní.

Týdny pro duševní zdraví, které přehlídka už tradičně zahajuje, jsou poslední dobou více zaměřeny na problematiku drogové a jiné závislosti, a to zejména v oblasti prevence. To je zcela v souladu s tím, že se Unijazz snaží své aktivity nabízet mladým lidem jako konkrétní nerizikové alternativy činnosti, ať se jedná přímo o činnost uměleckou nebo o práce organizační.

O hudební část programu se letos postarají Budoár staré dámy, Už jsme doma, Foolk (SK), SM Lomoz, Jiří Bílý & Band, Jiříkovo vidění, Zaum, Deverova chyba, Sporto, Lyssa, Aran Epochal, Agáve9, Výroční Stan Polí5 – Birds Build Nests Underground, Ruinu, 01, Torze Postižené oblasti, Zabloudila a Mahaut. V rámci programu se také uskuteční 5. ročník mezinárodního festivalu bezdomoveckých divadel HIC SUNT LEONES 2008, kde se představí divadlo Ježek a Čížek, divadlo Bez Domova, AHA Színpad a BHS Praha.

Pro diváky je dále připraven bohatý doprovodný program, např. Psychohrátky, psychoporadny, chráněné dílny, zážitkové kouty, šachové souboje, šermířské souboje, kovář, deskové hry, keltská vesnička, výtvarné dílny a mnoho dalšího.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz