Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Českých Budějovicích začíná festival Velká inventura

9. 10. 2008 - ČESKÉ BUDĚJOVICE [Econnect/Bazilika ]

Velká inventura je putovní festival nové scénické tvorby, kterou pořádá o.s. Nová síť ve spolupráci s regionálními organizátory, a která již čtvrtým rokem navazuje na pražskou únorovou přehlídku Malá inventura. Festival potrvá od 9. do 12. října v Českých Budějovicích.

Co je Velká inventura

Dramaturgii festivalu vybírají místní pořadatelé z nabídky Nové sítě 2008 a z regionálních autorských představení či dalších kulturních aktivit (koncerty, výstavy apod.). Realizací festivalu chceme představit široké veřejnosti nejnovější projekty nového divadla v krajích ČR, oživit lokální kulturní nabídku a pokračovat ve spolupráci kulturních organizací.

Pořadatelé a partneři projektu
Nová síť o.s. Praha, Divadlo hudby a Divadlo Konvikt Olomouc, Johan o.s. Centrum pro kulturní a sociální projekty Plzeň, Asociace studentů a přátel Slezské univerzity Opava, Poco a Poco animato o.s. Hradec Králové ve spolupráci s Hradeckou kulturní a vzdělávací společností, Kulturní agentura Štěk Liberec, Kolonka o.s. Dvorek u Přibyslavi, Bazilika o.p.s. České Budějovice, Občanské sdružení Kulturní dům Rozkrok Varnsdorf, Motus o.s. produkce divadla Alfred ve dvoře Praha.

Velká inventura v Bazilice a Solnici

Čtvrtek 9.10. 20.00 / Bazilika Vojta Švejda: Albert se bojí – fyzické divadlo, pantomima
"Jsem tady, jsem za tebou, jsem ve tvých očích, ve tvém hlasu, ve tvém srdci. Ty mne nevidíš, ale já tebe ano." Podaří se Albertovi překročit svůj stín? Zvládne to sám? Obrovská představivost versus trpasličí odvaha. Strach přichází do našeho divadla.
Vojta Švejda herecky opět sází na pantomimu a klaunérii, v nichž našel svůj osobitý výraz. Punc výjimečnosti projekt získává přizváním významného amerického klauna, mima, pedagoga a režiséra Jamese Donlona. Oba autoři spolupracují již podruhé, před několika lety se podíleli na představení Truck Dog, které bylo uvedeno v ČR a v dalších státech východní Evropy.
90/70,-

Pátek 10.10. 20.00 / Solnice Unifiction (Praha) – koncert bláznivého hudebního (i divadelního) tělesa
Kapela, která na pódiu předvádí těžko uvěřitelné věci. Co všechno vás tento večer čeká?
Skvělá hudba, úchylné texty, pestré kostýmy, akrobacie, chleba, zelenina…
Dohromady vynikající zážitek. Host:Happy as a Hippo – ska - reggae z Plzně
100/80,-

Sobota 11.10. 19.00 /Bazilika Divadlo DNO: Lapohádky
Ledově technologizované příhody z neposkvrněné severské přírody vznikly ze záliby v poslechu internetového rádia Suomi a přivedly divadlo DNO do Laponska. Laponský samorost jako loutka, japonská technologie jako princip. Také jste v dětství mysleli, že Laponec je Japonec? Představení získalo v roce 2007 hlavní cenu na přehlídce Loutkářská Chrudim a 2. cenu na Přeletu nad loutkářským hnízdem.
V RÁMCI VÝBĚRU FESTIVALU VELKÁ INVENTURA – festival nového divadla.
90/70,-

Sobota 11.10. 10.00 / Solnice Divadlo dobré kávy (Praha): Tajná pohádka (O hadovi)
„Nikdo ji nezná, ani vaše babička; nikdy nebyla v televizi a nenajdete ji v žádné knížce: je to totiž pohádka tajná. Umím ji vyprávět jenom já a vy mi s tím doufám pomůžete. Za odměnu vám pak dovolím si ji zapamatovat a vyprávět, až jednou vyrostete, svým dětem.“ Váš principál.
Příběh o tom, jak byl kdysi had neskonale líný a v důsledku toho přišel o nožičky. Od 3 let.
50,-

Neděle 12.10. 16.00 / Bazilika Divadlo Líšeň (Brno): Sávitrí
Příběh na motivy staroindické báje z Mahábháraty pojednává o lásce a síle princezny Sávitrí, která vysvobodí svého muže ze zajetí smrti. Vizuálně silný obraz barevných pohyblivých stínů na velkém plátně (2 x 2 m) je doprovázen zvukově stylizovaným projevem vypravěče a hudebníka v jedné osobě, ovládajícího soubor vlastnoručně vyrobených netradičních hudebních nástrojů. Výtvarná i hudební složka je volně ovlivněna orientálním divadlem a vytváří původní svébytný tvar.
Inscenace získala první cenu na mezinárodním loutkovém festivalu v ruském Velikém Novgorodu a na celostátním festivalu profesionálních a amatérských loutkových divadel Přelet nad loutkářským hnízdem. Pro děti od 3 let. 60,-


-red-
Václava Medalová-Hůdová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz