Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Benefiční festival Hudba pro Michalku se setkal s úspěchem

15. 10. 2008 -, Econnect/Hudba pomáhá

Ve dnech 20. září, 27. září a 4. října proběhl v Baráčnické rychtě v Chocni benefiční festival hudebních kapel – „Hudba pro Michalku“. Festival byl koncipován do tří tematických večerů a výtěžek byl použit na podporu nevidomé dívky. Hudební festival se setkal s velkým úspěchem, když jej navštívilo okolo pěti set lidí a bylo vybráno úžasných 24 465 korun.

„I přesto, že náklady byly díky třem hudebním večerům takřka trojnásobně vyšší, podařilo se nám vybrat ještě vyšší částku než v loňském roce. Domnívám se, že se podařilo vytvořit pohodovou atmosféru, kterou si užili kapely i posluchači, za což všem kolem „Hudby pro Michalku“ velmi děkuji. Teď zbývá jen doufat, že nás štěstěna bude provázet i v dalších letech, a že nám lidé zachovají přízeň!“, říká jeden z pořadatelů festivalu, Vojtěch Sedláček. Festival byl členěn do tří tematických večerů. 20.9. proběhl večer SKA hudby a posluchačům se představily kapely JO!SKA, Psiskapsy a Ska´n´daal. Druhý večer byl v rytmu alternativní hudby a world music a vystoupily kapely Krajda blues, Los hongos, Double bubble a Trio de Janeiro. 4. října festival zakončila pořádající kapela Dědovy blechy dále pak seskupení z Českých Budějovic Barevný nátěr a jako vrchol večera vystoupila kultovní plzeňská kapela Znouzectnost.

„Hudba pro Michalku“ byla podpořena grantem programu Make a Connection – Připoj se, který je společným programem Nadace rozvoje občanské společnosti a společnosti Nokia. Dále akci finančně podpořil Pardubický kraj a město Choceň. Festival pořádalo občanské sdružení NO PASIVO, Junák Choceň a kapela Dědovy blechy. Cílem festivalu je posílit vědomí veřejnosti o životě handicapovaných a dále pak usilujeme o zvýšení kulturního života nejen v Chocni, ale podle složení publika, i v regionu.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Hudba pomáhá

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz