Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Normální festival 2008: Postiženi filmem a divadlem

29. 10. 2008 - PRAHA [Econnect/Inventura]

Inventura pořádá již třetí ročník nejen filmového festivalu věnovaného příběhům lidí, kterým jdou některé věci pomaleji, trochu obtížněji se orientují v okolním světě a ve škole asi zrovna nevynikali. Jejich životní příběhy jsou zábavné, plné zvratů, úsměvné, dojemné, ale především inspirativní.

Třetí ročník Normálního festivalu se uskuteční 10. - 13. listopadu 2008 v Praze, nově také v ozvěnách v Plzni (18. listopadu 2008) a v Brně (30. listopadu a 1. prosince 2008). Hlavními pražskými festivalovými centry budou Kino Aero a Bio Oko, doprovodné akce proběhnou v Experimentálním prostoru Roxy/NoD a v baru Krásný ztráty.

„Letos nezůstaneme jen u filmu. Během posledních tří let jsme zjistili, že lidi, kterým jdou některé věci trochu pomaleji, se věnují kromě filmové tvorby taky profesionálnímu divadlu. Někteří z nich dokonce jen kousek za hranicemi,“ říká Lenka Vochocová, zakladatelka pořádajícího o.s. Inventura. Letošní Normální divadlo 2008, divadelní sekce Normálního festivalu, bude tedy přehlídkou toho nejlepšího ze sousedních zemí a ještě něčeho navíc. Diváci a divačky se mohou těšit na kabaretní show maďarského Divadla Baltazar, beckettovské představení polského soubor Teatr troche inny, na výstavu fotografií herců a hereček slovenského Divadla z Pasáže, na divadelní improvizace Martina Zbrožka a jeho hostů a na představení Ufon režiséra Martina Učíka.

Pro filmové nadšence připravuje tým Normálního festivalu opět pestrý program složený z pečlivě vybraných hraných, dokumentárních a animovaných filmů natočených o lidech s mentálním hendikepem, s nimi a pro ně - chybět nebudou ani úplné novinky ze zahraničí, letos s výrazným zaměřením na divadlo a výtvarné umění, nebo projekce kultovních filmů během Retrovečera v kině Oko. Během úvodního večera zakončeného koncertem Václava Koubka a Jardy Jeřábka se představí balíček nejnovějších krátkých animací z inventurních filmových dílen v Praze i v krajích, komiksový film s festivalovými maskoty v hlavních rolích a výběr toho nejlepšího ze spřátelených zahraničních festivalů. „V premiéře na festivalu promítneme krátký animovaný film O sexu..., první profesionální animovaný film z produkce o.s. Inventura, který pracovně nazýváme ´instruktážní´,“ zve Lenka Vochocová na závěrečný večer festivalu ve čtvrtek 13.10.2008.

Festival doprovodí řada workshopů a výstav. Jedním z hlavních festivalových hostů bude uznávaný britský výtvarník s Downovým syndromem Lester Magoogan, jehož výstava zaplní na 14 dní předsálí kina Aero.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz