Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > 
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Aukce na pomoc tělesně postiženým vynesla téměř 2,9 milionu korun

13. 12. 2004
[Radio Praha] -


Sedmý ročník nedělní aukce výtvarníků, kterou pořádá Nadace Charty 77 pro Konto Bariéry, vynesl tělesně postiženým téměř 2,9 milionu korun. Organizátoři dražby v pražském Karolinu shromáždili celkem 474 děl od 372 dárců a vydražili zhruba 70 procent z nich. Nejvyšší částku, 140.000 korun, zaplatil zájemce o skleněnou "Rybí mísu" Jaromíra Rybáka. Její vyvolávací cena byla 90.000 korun.

ČTK o výsledcích několikahodinové aukce informovala výkonná ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků. Podle ní bude celá částka mířit ke konkrétním handicapovaným lidem. "Peníze použijeme na stipendium pro 52 tělesně postižených středoškoláků a vysokoškoláků a také na osobní asistenci pro handicapované, protože to stále není státem hrazená služba," upřesnila Jirků.

Ředitelka Konta Bariéry byla s výsledky aukce spokojená, očekávala sice o něco vyšší vydraženou částku, "ale i tak je to velká částka", uvedla. Loni kupci zaplatili o milion korun více. Neprodaná díla ještě mohou zájemci koupit při internetových aukcích. "Většinou se to ještě docela dobře doprodá, takže by to mohlo přinést ještě tak milion korun," podotkla Jirků.

Celková hodnota děl, která umělci do dražby věnovali, byla 7,4 milionu korun, ovšem vyvolávací ceny byly přibližně poloviční. Dražby se aktivně zúčastnilo asi 300 lidí, mezi nimi například předseda ODS Mirek Topolánek a také členové správní rady Nadace Charty 77 v čele s jejím předsedou Františkem Janouchem. Nejvíce peněz utratil dražbou přes telefon nejmenovaný generální ředitel velké společnosti, který za několik děl zaplatil dohromady 330.000 korun, uvedla Jirků.



DISKUSE - KOMENTÁŘE:


-
Občanská společnost - návod k použití
Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -
KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti
www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Související odkazy
  • Nadace Charty 77
  • -

    Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
    Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
    Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz