Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Horký brambor pro zastupitele

16. 12. 2004 - Jan Bouchal, Iniciativa 4 body pro kulturu

Horký brambor, představující stále nevyřešené čtyřleté kulturní granty, předali dnes zástupci iniciativy "4 body pro kulturu" pražským zastupitelům. Vánoční dárek si volení zástupci vysloužili jako připomínku stále nevyřešené kauzy netransparentního způsobu rozdělování grantů kulturním organizacím.

Jako první zvedl horký brambor primátor Pavel Bém, který na včerejší schůzce se zástupci iniciativy předložil plán na odbornou diskusi o grantovém systému. Jsme rádi, že pan primátor zahájil jednání o 4 bodech pro kulturu jako o návrhu, který je nutno řešit komplexně. Přestože se jedná o složitou problematiku, jeho plán je natolik konkrétní, že by mohl vést k pozitivnímu řešení v průběhu několika měsíců. Pan primátor slíbil, že do té doby bude prosazovat zastavení jednání o čtyřletých grantech.

Signatáři iniciativy přístup primátora vítají, protože téměř dva měsíce intenzivního jednání se členy kulturního výboru a grantové komise nevedlo k žádnému výsledku.

Zástupci iniciativy upozorňují na netransparentnost způsobu rozdělování grantů. V současné době nejsou zveřejňovány rozpočty jednotlivých podpořených projektů nebo expertní posudky, ale ani zdůvodnění podpory jednotlivých projektů či kritéria posuzování. Veřejnost tedy nemá možnost toto rozdělování veřejných financí kontrolovat.

Grantová komise je tvořena pouze politiky a úředníkem magistrátu a hrozí tedy bezprostřední zpolitizování výběru. Říjnové návrhy grantové komise tuto hrozbu potvrzují.

Iniciativa "4 body pro kulturu" navrhuje oddálit rozhodnutí o dlouhodobých (čtyřletých) grantech a v získaném čase zkvalitnit a zprůhlednit grantový proces. Především považujeme za nutné, aby rozhodnutí vzniklo na základě předem jasných a smysluplných kritérií a ve spolupráci s přizvanými odborníky z praxe.

Prohlášení iniciativy "4 body pro kulturu" (viz. příloha) k 15. 12. 2004 podpořilo dvě stě padesát divadelníků, výtvarníků i dalších členů kulturní obce. Podporu prohlášení vyjádřila také Herecká asociace.

Za iniciativu 4 body pro kulturu
Yvona Kreuzmannová (602 368 979)
Ondřej Hrab (2217 16 103)
Jan Bouchal (776 295 954)
iniciativa@ecn.cz

============================================================================


21.10.2004 Kontroverzní návrh grantové komise
Magistrátu hlavního města Prahy na rozdělení čtyřletých grantů v oblasti kultury vyvolal protest zástupců pražské kulturní scény. Zástupci vystoupili s prohlášením zejména proti nepřesvědčivému zdůvodnění výše navrhovaných dotací u některých kulturních subjektů.
Vysoké čtyřleté granty měli být uděleny na úkor jednoletých grantů.
Zástupci požadovali, aby se o čtyřletých a jednoletých grantech jednalo dohromady.

Na základě žádosti Ing. Františka Stádníka ( předsedy výboru kultury ZHMP ) byl návrh na udělení čtyřletých grantů stažen z programu jednání Zastupitelstva hl. města Prahy ( 21.10.2004 )

Protest byl společně s návrhem čtyř základních bodů k řešení předán výboru kultury Zastupitelstva hl. města Prahy
později "4 body pro kulturu":
*projednat čtyřleté granty v přímé souvislosti s jednoletými
*vytvořit expertní skupinu pro posouzení všech žádostí o čtyřletý grant
*přítomnost odborníků na jednáních komise Rady pro udílení grantů v oblasti kultury
*prozkoumat všechny žádosti o čtyřletý grant kontrolním výborem ZHMP, zda jsou v souladu s podmínkami grantového řízení

3.11. 2004 Zasedání výboru kultury ZHMP za účasti zástupců iniciativy a zástupců Paláce Akropolis
Výbor odmítl všechny návrhy iniciativy i člena ZHMP
MUDr. Mariána Hoška (KDU-ČSL) a odmítl se dále návrhem čtyřletých grantů v oblasti kultury zabývat, dokud nebude znám rozpočet na rok 2005. Proti návrhům iniciativy se postavili zastupitelé Ondřej Pecha ( ODS ), Miroslav Poche ( ČSSD ) a Ivan Bednář.

4.11.2004 Vyšla tisková zpráva zastupitele MUDr. Mariána Hoška
(KDU-ČSL), ve které konstatoval, že kulturní výbor ZHMP
odmítl změnit názor na Palác Akropolis.

8.11.2004 Proběhla schůzka iniciativy. Byla zpřesněna formulace 4 zásadních požadavků a vytvořen název iniciativy
"4 body pro kulturu“. Byla zahájena podpisová akce přes webové stránky:
www.hafanstudio.cz/navrh.htm, www.alfredvedvore.cz/alfred/prohlaseni_podpora.asp

10.11.2004 Mimořádné zasedání výboru kultury ZHMP za účasti zástupců iniciativy "4 body pro kulturu“

Na tomto mimořádném zasedání výboru kultury ZHMP nebylo projednávání návrhů na čtyřleté granty na programu. V kapitole „různé“ však zástupci iniciativy dostali slovo a vyslovili neměnnost postoje iniciativy ( požadavky 1. – 4.). Následná kontroverzní diskuse, která se týkala převážně výše čtyřletého grantu pro Palác Akropolis.
Členové výboru kultury - Ing. F. Stádník, předseda výboru a radní
Igor Němec (ODS) vyjádřili následující stanovisko: problematikou čtyřletých grantů se výbor bude zabývat v okamžiku, kdy bude schválen rozpočet na kulturu pro rok 2005.

Během jednání zazněl opakovaně názor, že je nutné při projednávání grantů přizvat expertní skupinu (viz bod iniciativy č. 2). Přesto nezaznělo jasné stanovisko výboru kultury, ochrany památek a cestovního ruchu ZHMP ke kauze Paláce Akropolis.


16.11.2004 Žádost o kontrolu přidělení čtyřletých grantů v oblasti kultury
Zastupitelé Markéta Reedová (ED)a MUDr. Marián Hošek
(KDU-ČSL) podali kontrolnímu výboru ZHMP podnět k prověření přidělení čtyřleté grantové podpory v oblasti kultury firmě ART FRAME Palác Akropolis, s.r.o.. Vyjádřili důvodné podezření, že tento žadatel nesplnil jednu z podmínek grantového řízení hl.m. Prahy a podpora mu byla přidělena neoprávněně. Podle podmínek grantového řízení hl. m. Prahy pro oblast kultury musí žadatel doložit, že uměleckou či produkční činnost provozuje nepřetržitě nejméně dva roky. Firma ART FRAME Palác Akropolis, s.r.o. nemůže tuto podmínku splnit, protože podle údajů v obchodním rejstříku společnost vznikla teprve na konci srpna tohoto roku.

Dne 25.11.2004 bylo zveřejněno vyjádření kontrolního výboru ZHMP, že neshledal pochybení v žádosti spol. Art Frame. Podle předsedy kontrolního výboru Hoffmana (KSČM ) byly všechny žádosti o grant formálně v pořádku.

19.11.2004Iniciativa "4 body pro kulturu" vydává tiskovou zprávu, ve které zástupci pražské kulturní scény trvají na splnění
předložených návrhů a požadují otevření diskuse, která by vedla k vytvoření transparentního systému rozhodování o dotacích pro pražskou kulturu. TZ je společně s prohlášením rozeslána el. poštou všem pražským zastupitelům.

24.11. 2004 K prohlášení iniciativy "4 body pro kulturu" se přidávají také výtvarné iniciativy a jednotlivci. Požadují, aby MHMP přehodnotil a nově koncipoval způsob udělování grantů také pro oblast výtvarného umění. Svým dopisem se k iniciativě přidává také Divadlo Sklep
/ o.s. Sklep Sobě /:
… klademe důraz zejména na to, aby byly v tomto období
/ vzhledem k neprůhlednosti některých projektů a podivného jednání některých zastupitelů / rozděleny pouze roční granty a aby byly provedeny opravdu nezávislé expertizy jednotlivých projektů.
Dále hlasitě voláme po hloubkových kontrolách dosavadního využívání grantů v těch subjektech, které žádají prostředky k pokrytí nestandardně navýšených rozpočtů. A v neposlední řadě žádáme zveřejnění výsledků všech těchto kontrol …


25.11.2004 Shromáždění na schodech před začátkem zasedání ZHMP
Malý happening. Zastupitelé šlapali po nakopírovaných
penězích, dostávali do rukou leták s prohlášením a samolepku s logem 4 bodů pro kulturu. Yvona Kreuzmannová požádala jako občanka HMP o interpelaci v průběhu zasedání Zastupitelstva HMP. Interpelace byla zamítnuta hlasováním Zastupitelstva, které však nebylo průběhu hlasování usnášení schopné. V sále bylo přítomno 33 zastupitelů z celkového počtu 70 zastupitelů, pro udělení slova hlasovalo 28, 2 byli proti a 3 se zdrželi hlasování.

29.11.2004 Písemné podání interpelace.
Zaslán dopis primátorovi MUDr. Pavlu Bémovi, který interpelaci zařadil do "podání Radě".

V interpelaci bylo mimo jiné zmíněno, že iniciativa je spontánní reakcí více než 130 signatářů na disproporční rozdělení limitovaných prostředků, které ohrožuje početně největší oblast jednoletých grantů pro umění. Iniciativa nechce být zneužita v jakýchkoli vnitropolitických sporech na radnici a je si vědoma, že HMP hraje zásadní roli v rozvoji živého umění v Čechách. 4 body pro kultury jsou konstruktivním návrhem kroků, které považujeme za nutné směrem ke zdokonalování
a transparentnosti grantového systému města.

Schůzka aktivních zástupců „4 body pro kulturu“
Přítomní si rozhodli ke schůzkám se členy výboru kultury ZHMP. Byla domluvena společná strategie a postup jednání na schůzkách. Prioritou bylo přesvědčit členy výboru kultury o nutné přítomnosti odborníků v grantové komisi a o nutnosti zastavit návrh na přidělení čtyřletých grantů v oblasti kultury pro rok 2005, dokud nebude vytvořena jasná koncepce dotační politiky pro kulturu v Praze. Návrhem bylo přeřadit všechny čtyřleté granty pro rok 2005 do jednoletých grantů.

1.12. - 8.12.2004 Schůzky "4 bodů pro kulturu" se členy výboru kultury ZHMP
V rámci schůzek proběhla předběžná domluva se zastupiteli o hlasování při projednávání převodu čtyřletých grantů pro rok 2005 na jednoleté. Z výsledků jednání vznikl předpoklad, že na příštím zasedání výboru kultury bude 8 členů výboru souhlasit s převodem všech čtyřletých grantů na jednoleté.


8.12.2004 Zasedání výboru kultury ZHMP za účasti zástupců iniciativy "4 body pro kulturu“
Přítomni také 3 zástupci Paláce Akropolis a 2 novináři ( Respekt, Reflex ).

MUDr.Hošek konstatoval, že grantový systém dospěl do stadia, kdy nebyl nastaven jednotný metr pro všechny subjekty. Upozornil, že stále ještě nebyl splněn bod 2 iniciativy, nebyla vytvořena skupina expertů, která by se zúčastňovala jednání grantové komise. Nelze tedy zatím nastavit 4leté granty. Zdůraznil, že je nutno vytvářet grantovou politiku s těmi, kteří kulturu provozují. Upozornil, že doposud nebylo zrušeno usnesení Rady HMP, kterým v říjnu schválila návrh na udělení 4letých grantů.

V další diskusi RNDr. Igor Němec zdůraznil, že za posledních 6 let se vycizelovala skupina odborníků, kteří vypracovávají posudky k jednotlivým grantovým žádostem. Jsou to odborníci, které nelze zpochybnit. O.Pecha poukázal na skutečnost, že grantová komise z 95 % žádostí respektovala návrhy těchto odborníků. U zbylých 5 %, kdy se odborníci neshodli, rozhodla grantová komise, ale jen v mantinelech stanovených odborníky.

Dr. Bursíková podpořila návrh přeřadit žádosti o 4letý grant pro rok 2005 na 1leté. Zároveň informovala, že společnost Agora uskuteční na jaře 2005 několik kulatých stolů ke kulturní politice města. T.Fischerová ve svém příspěvku ocenila, že se tato diskuse otevřela. Současně zdůraznila, že Herecká asociace již před několika lety upozorňovala na možnost vzniku podobného problému.

Mgr. Y. Kreuzmannová označila za podstatu problému to, že z procesu rozhodování zmizela umělecká rada, jejíž vznik doporučoval Divadelní ústav. Navrhla, aby do grantové komise pro 4leté granty byli nominováni 2 – 3 experti, kteří by rozklíčovali předložené rozpočty. Doporučila v žádostech o 4letý grant požadovat přehled o hospodaření žadatele, a to minimálně dva roky zpět. Dále navrhla, aby 4leté granty byly udělovány, až bude celý grantový systém transparentně nastaven.

Závěrem vzal výbor na vědomí informaci dr. Brabencové
o kontrole žádostí o 4letý grant podaných k termínu uzávěrky 8.9.2004, kterou provedl předseda kontrolního výboru ZHMP. Kontrola nezjistila žádné nedostatky.
Členové výboru hlasovali o návrzích dr. Hoška a O.Pechy:

Návrh dr. Hoška:
1.Výbor doporučuje, aby žádosti o 4letý grant byly hodnoceny pro rok 2005 jako jednoleté. Návrh neprošel. (Hlasování: 3 pro, 3 proti, 5 se zdrželo hlasování)
Někteří členové výboru, kteří přislíbili podpořit návrh na převedení čtyřletých grantů na jednoleté hlasovali proti tomuto návrhu.
2.Výbor doporučuje dr. Němcovi, aby grantová komise byla rozšířena o 2 – 3 odborníky. Výbor s návrhem souhlasí. (Hlasování: 7 pro, 0 proti, 4 se zdrželi hlasování)

Návrh O.Pechy:
1.Výbor ukládá grantové komisi projednat znovu návrh na čtyřleté granty v souvislosti s jednoletými s tím, že navrhne jejich snížení. Výbor s návrhem souhlasí. (Hlasování: 8 pro, 0 proti, 3 se zdrželi hlasování)
2.Výbor navrhuje úpravu jednání komise a hodnocení grantů v souvislosti s případy, kdy dojde k disproporcím mezi návrhy odborníků u jednotlivých žádostí. Výbor s návrhem souhlasí.
(Hlasování: 11 pro, 0 proti, 0 zdrželi se hlasování)

9.12.2004 Dopis radnímu RNDr.Igoru Němcovi

Iniciativa v dopise opakuje, že trvá na přizvání odborníků ke znovu projednání čtyřletých grantů a vyzývá radního k respektování názorů široké expertní skupiny.
… naše iniciativa získává stále větší podporu veřejnosti a své návrhy
na respektování návrhů odborníků v grantových systémech myslí velmi vážně. Věříme, že se jimi proto začnete seriózně zabývat, jelikož od konce října t.r. (kdy vznikla naše iniciativa) nebyly v tomto směru
ze strany MHMP učiněny žádné kroky.

10.12.2004 4 body pro kulturu nebyly dosud ani v jednom bodě zcela naplněny,
jejich obsah je některými zastupiteli účelově zkreslován a zlehčován, zatímco signatářů iniciativy rapidně přibývá ( ke dni 15.12. se k iniciativě připojilo 241 signatářů ) a nespokojenost umělců stoupá.

15.12.2004 Primátor MUDr. Pavel Bém zareagoval na celou situaci svoláním osobního jednání se zástupci iniciativy
"4 body pro kulturu".
Nesmírně si vážíme skutečnosti, že jsme byli přijati primátorem, že si udělal dostatek času na detailní diskusi a jednoznačně navrhl v dialogu pokračovat. Shodli jsme se na nutnosti další odborné debaty, která by měla přinést zcela konkrétní návrhy přijatelné pro obě strany. Primátor sám vyslovil názor, že bude třeba pozastavit čtyřleté financování, než bude vypracován lepší návrh pro grantové řízení. Vnímáme jeho slova jako významný počátek seriózní diskuse, jejímž cílem, jak se obě strany shodly, by měla být "mravnost konečného řešení".

========================================================================
Seznam signatářů Iniciativy "4 body pro kulturu"

Forman Petr Divadlo bratří Formanů
Bábek Jiří Komorní činohra
Bečka Marek Buchty a loutky
Borůvková Blanka Hafan Studio
Cavina Maria MOTUS produkce divadla Alfred ve dvoře
Černý Ondřej Divadelní ústav
David Ondřej režisér
Havlíčková Šárka MOTUS produkce divadla Alfred ve dvoře
Hrab Ondřej divadlo Archa
Kinsky Marie SE.S.TA
Krausová Markéta Divadlo Nablízko
Kreuzmannová Yvona Tanec Praha a divadlo Ponec
Lajnerová Marta Tanec Praha a divadlo Ponec
Matásek Lukáš nezávislý produkční
Matvijová Lea Buchty a loutky
McLaren Ewan MOTUS produkce divadla Alfred ve dvoře
Murlová Kamila nezávislý produkční
Ondřich Zbyněk divadlo Archa
Pařízek Dušan D. Divadlo Komedie//Pražské komorní divadlo
Pokorný Jiří Divadlo na Zábradlí
Sulženko Jiří nezávislý produkční
Swiecicki Irena kulturní fundraiser
Špalek Jakub Divadlo v Celetné
Štorek Pavel Čtyři dny
Turek Jiří Společnost Gaspard
Weberschinke Jiří nezávislý produkční
Václavová Denisa Čtyři dny
Voráčková Daniela SPREAD o.s.
Žižka Tomáš Mamapapa
Ahmedová Ridina hudebnice
Arenbergerová Helena tanečnice, choreografka
Balcarová Dana produkční
Bárta Jan herec
Beran Radek loutkoherec
Bičíková Magdalena Divadelní ústav
Bláhová Eva neuvedeno
Bláhovcová Štěpánka studentka Univerzity J.E. Purkyne v UnL
Blažíček Martin Vedoucí kina Oko Praha a nezávislý filmař
Boháčková Alžběta pokladní
Bořil Tomáš THE ART OUT o.s
Brukner Vít loutkoherec
Bubal Jan produkční
Bubníková Anna herečka
Caban Michal režisér, scénograf
Cais Michal hudebník/výtvarník
Capko Števo herec, gagman
Cihlář Ondřej student
Čejková Kateřina nezávislá produkční
Černík Roman vysokoškolský učitel, nezávislý divadelník
Červenková Barbora Spolek Richelier
Deus Michal produkční
Dobruský Pavel reziser, vytvarnik, autor
Dočolomanský Viliam režisér, o.s. Farma v jeskyni
Dolejšová Kristýna studentka DAMU, produkce
Doubravová Jitka herečka
Durczaková Kristina studentka HAMU
Durdil Zdeněk
Dvořák Martin choreograf
Dvořáková Dana nezávislá produkční
Eisnerová Leona redaktorka časopisu TRIPS
Etlík Jaroslav dramaturg Studio Ypsilon
Fafejta Tomáš nezaměstnaný umělec
Ferebauer Petr produkční
Forman Milan herec
Francová Hana hudebník
Frič Jan student DAMU, obor režie-dramaturgie č. d.
FUTURA o.s. Centrum pro soucasne umeni
Happonen Linnea performerka
Hašek Petr student režie KALD DAMU
Holý Jakub student
Horák Roman student - herec
Horváth Juraj grafik, výtvarník
Hořčičková Jana nezávislá produkční
Hubička Pavel scénograf
Hudcová Jitka studentka
Jahn Jakub student FF
Jamníková Mariana tanečnice, výtvarnice
Jindra Aleš grafik, performer
Jiráček Jirka technický poradce
Jiráček Václav student DAMU
Jiřička Lukáš Student režie-dramaturgie KALD DAMU
Jungová Kateřina režisérka, dramaturgyně
Kamenická Zuzana Divadlo Archa
Kasparová Anna nezávislá produkční
Kašpar David divadlo vosto5
Kašpar Jan strojní inženýr
Klívarová Daniela tanečnice
Knytlová Veronika tanečnice, choreografka
Kodetová Vendula dramaturg
Kochánková Jana výtvarnice
Komárek Jan light designer
Kotek Lubomír fotograf
Kotík Petr majitel Art Hotelu, člen ODS
Krausová Markéta PR
Kroupa Jan konzultant
Kršková Dara studentka DAMU
Kříž Jiří P. divadelní kritik a publicista
Kukučka Martin režisér (SKUTR)
Látalová Barbora tanečnice, choreografka
Lázňovský Michal ředitel divadla DISK
Lenerová Tereza neuvedeno
Lhotáková Kristýna Lhotakova, Soukup company
Lišková Jana nezávislá producentka
Lišková Jana Spolek Richelier
Loderová Monika kulturní referentka
Lotker Sodja produkcni/dramaturg
Maděričová Kristina loutkoherečka
Machačová Iva dramaturg
Makonj Karel pedagog DAMU, režisér
Marhoul Václav přes Yvonu
Marková Silvie smART communication
Mašek Ondřej výtvarník
Mašínová Marcela nezávislá produkční
Meissnerová Anna studentka
Musilová Martina neuvedeno
Nadaud Pierre tanečník, choregraf
Nepomuk Piskač Jan Spolek Richelier
Němeček Matěj student scénografie
Novák Michal http://i-divadlo.wz.cz
Novák Rostislav herec
Nováková Milada Arts Manager, British Council
Novotný Antonín performer
Ohanka Petr autobusová agentura
Ohanka Rudolf autobusová agentura
Ondrová Tereza tanečnice, choreografka
Pajasová Alena ProART
Pávková Jarmila předsedkyně o.s. Nová síť
Pavlovský Petr teatrolog, ved. katedry div. vědy FFUK
Podrabská Sabine neuvedeno
Pohořelá Michala Spolek Richelier
Polák Ondřej Studio Damúza
Posejpalová Marie tanečnice
Potměšilová Prchalová Radka novinářka
Procházka Tomáš loutkoherec, hudebník
Procházka Vladimír Činoherní klub
Procházková Olga student
Prokop Petr divadlo vosto5
Prokopová Alena Divadlo Archa
Prousková Magdalena scénografka
Příhodová Marisa kurátorka
Rajčan Pavel starší ředitel kina AERO
Rajčanová Majda sociološka
Rataj, Mgr. MgA Michal hudební skladatel,muzikolog,producent
Rebcová Monika choreografka a tanečnice
Riedlbauchová Veronika studentka režie KALD DAMU
Rolníková Romana sekretářka
Rosen Josef herec
Roubíček Mirek art director
Rous Jan osvětlovač
Sedlák Jiří smART communication
Schenker Philipp herec a výtvarník
Schenkova Izabela herečka a režisérka
Smolárik Pavol student DAMU
Sobotoničová Sláva umělkyně
Sotodolová Adéla choreografka, performerka, herečka
Soukup Ladislav Lhotakova,Soukup company
Stanko Jaroslav promotér
Sterec Pavel student JAMU
Stříbrná Alena student- DiFa JAMU
Světlíková Adriena Divadlo Nablízko
Svoboda Kamil technik
Svoboda Tomáš Divadlo Rokoko
Svobodová Jana režisérka
Sýkorová Jana tanečnice
Synková Anna herečka
Škochová Bláhová Olga Spolek Richelier
Šrámek Vratislav skladatel, pedagog DAMU
Šrom Rostislav tanečník
Štefanová Magdalena neumělkyně
Štekrová Andrea sochařka-designerka
Šubrtová Gabriela herečka
Šváb Daniel herec
Tichoň Pavel student AVU
Tichoňová Alžběta studentka VŠ
Tlapák Jakub produkční, Divadlo Archa
Trpišovský Lukáš režisér, dramaturg
Třešňáková Halka performerka
Tyc Petr choreograf a režisér
Vanický Jaroslav umělec
Vaniš Michal zvukař
Varga Kamil fotograf
Venclová Miroslava studentka DAMU
Venclová Tereza studentka VV pro ZUŠ
Vilímová Ladislava divák (se závislostí na lodi Tajemství)
Vláčil Lukáš herec
Vobořilová Lucie pedagog/historik umění
Vodička Petr herec, režisér
Vokurková Lenka choreografka
Vosecká Jana sekretářka
Weisner Josef student KALD-DAMU
Zapletalová Eva studentka PF UK
Zámečník Miroslav fotograf
Zemanová Lenka managerka pro vedu a vyzkum VSUP Praha
Zichová Marie produkční
Zima Ondřej ředitel Klub Újezd a Kravín Únětice

Výtvarníci se připojují k návrhům Iniciativy "4 body pro kulturu"

Antoš Pavel manager Veletržního paláce Národní galerie v Praze
Baladrán Zbyněk galerie Display, prostor pro současné umění
Brody Ondřej umělec
Cais Milan výtvarník, hudebník
Císler Ondřej architek
Čiháková-Noshiro Vlasta historik umění
Červeňák Jindřich umělec, Internetová Generace, umeni.org
Černý David výtvarník
David Jiří vizuální umělec, pedagog na VŠUP Praha
Dlabal David architekt
Havránek Vít tranzit, iniciativa na podporu současného umění, VŠUP, Praha
Hlaváček Ludvík Nadace a centrum pro současné umění Praha
Chrobák Ondřej galerie Display, prostor pro současné umění
Ivaniškinová Michaela teoretička výtvarného umění
Janíček Martin výtvarník
Juháš Rastislav výtvarník
Kalhous Michal amatérský fotograf, galerista
Kintera Krištof výtvarník
Kostelecká Jana Centre for Central European Architecture, produkce
Kořán Jaroslav výrvarní, hudebník
Kulhánek David galerie Display, prostor pro současné umění
Macke Radek umělec, Internetová Generace, umeni.org
Merta Dan Galerie J. Fragnera
Nedoma Petr ředitel Galerie Rudolfinum
Nikl Petr výtvarník
Pachmanová Martina historička umění, Vysoká škola umělecko-průmyslová v Praze
Primusová Adriana Ústav dějin umění
Příhoda Jiří Umělec a grafický designér
Serranová Mariana historička umění
Simera Evžen student
Skála Jiří mělec, pas, produkce aktivit současnosti, Praha
Slavická Milena historik umění, pedagog na Akademii výtvarných umění
Svoboda Tomáš galerie Display, prostor pro současné umění
Thýn Jiří umělec VŠUP Praha
Vašourková Yvette Centre for Central European Architecture, předseda o.s
Vidová Janka výtvarnice
Zemánek Jiří historik a teoretik umění

Divadlo sklep podporuje návrh Iniciativy "4 body pro kulturu"

Andelová Lenka
Burda Jiří
Drdáková Libuše
Fojtíček Roman
Hanák Tomáš
Hanáková Jana
Kučerová Tereze
Marinová Marta
Navarová Hana
Nebřenský Robert
Noll David
Pafková Hana
Podzimek Jiří
Trojanová Bára
Vacek Jiří
Vávra David
Vychodilová Lenka
Vytiska Vladimír
Winter Jan

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související články

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz