Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival České Hrady.CZ bude podporovat cykloturistiku

14. 4. 2009 - PRAHA [Econnect]

Letos již pátý jubilejní ročník prázdninového kulturního festivalu České hrady.CZ se uskuteční poprvé dokonce během pěti víkendů, organizátoři tak rozšiřují festival oproti předešlým ročníkům o jeden hrad. Kromě Točníku ve Středočeském kraji, Kunětické hory na Pardubicku, Švihova u Plzně a Bezdězu v kraji libereckém festival letos proběhne v jižních Čechách, a to na hradě Rožmberk nad Vltavou. Druhou novinkou letošní dramaturgie je zaměření na cyklistickou veřejnost.

Pro letošní ročník došlo k propojení s projektem Kolo pro život, čímž festival vyjde vstříc amatérským cyklistům, ale zároveň představí v rámci nově zavedeného sportovního programu například exhibice profesionálních bikerů. Putování po českých hradech zaměřené na hudbu, památky a cyklistiku začne o víkendu 10. a 11. července ve Středních Čechách a skončí na jihočeském Rožmberku 7. a 8. srpna.

„Po čtyřech letech jsme vyslyšeli prosby lidí, kteří nám píšou z různých koutů České republiky. Paradoxně v tomto ekonomicky slabším roce se nám podařilo festival rozšířit o jeden víkend a zároveň letos nebudeme navyšovat vstupné,“ říká jeden ze dvou organizátorů Michal Šesták. Dvoudenní program festivalu nabídne návštěvníkům jako každoročně přehlídku nejlepších českých kapel a projektů. V pátečním komornějším programu, který se odehrává přímo v hradních prostorách, se vystřídají Dan Bárta & Illustratosphere, David Koller s kapelou nebo Bratři Ebenové, dále vystoupí pisničkář Jiří Schmitzer a skupina Sunflower Caravan. V sobotu pak v podhradích vyrostou dvě velká pódia a diváci na nich postupně v pěti regionech uvidí společné vystoupení Divokého Billa s Čechomorem, dále zahrají Chinaski, Monkey Bussiness, Vypsaná fixa, taneční Skyline, ska skupina Tleskač, hip-hop letos zastoupí Vladimir 518 s Hugo Toxxxem, na festivalu nebudou chybět ani Wohnout, Sunshine, Ganga Ala Basta nebo Niceland.


Zjištění, že stále více návštěvníků festivalu přijíždí například s rodinou v daném regionu na kolech, vedlo k logickému vyústění podpory cyklistiky. „Většina historických českých hradů leží uprostřed lesů a v blízkosti cyklotras, cyklostezek a tras turistických,“ říká druhý z organizátorů a dramaturg Viktor Souček. Propojením festivalu České hrady.CZ a projektu Kolo pro život vzniká tak pro letošek ojedinělá festivalová akce „Na kole za památkami a historií“. „Počítáme se zajištěním kvalitního zázemí pro účastníky festivalu, kteří přijedou na kolech (úschovny apod.), součástí doprovodného programu budou například biketrialové exhibice,“ dodává Souček.

Pořadatelé očekávají návštěvnost minimálně 25 tisíc lidí, kteří by mohli zavítat na festival v průběhu pěti víkendů. Zvýhodněné vstupenky do 7. června na páteční program stojí v předprodeji 150 korun a na sobotní program 300 korun, poté až do konání akce budou lístky za 170 a 350 korun. Předprodej probíhá v sítích Ticketstream. Vstupenku je možné zakoupit i přes internet jako E-tickets. Na místě budou lístky stát 200 korun na páteční program nebo 400 korun na sobotu. V těsné blízkosti všech hradů je možnost stanování zdarma.

Letní kulturní festival České hrady.CZ si klade za cíl především nabídnout návštěvníkům přehlídku nejúspěšnějších hudebních skupin současné tuzemské scény spolu s dalším kulturním programem. V neposlední řadě ovšem sleduje několik dalších cílů jako je podpora a rozvoj turistického ruchu, zvýšení povědomí o historických památkách, finanční podpora chátrajících historických památek, podpora aktivního trávení volného času jak pro pěší turisty, tak pro cyklisty. Více informací na www.ceskehrady.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz