Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Academia Film Olomouc vítá první návštěvníky

16. 4. 2009 -, Econnect

Letošní ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých a dokumentárních filmů Academia Film Olomouc zažívá hned od samého začátku nebývalý nápor účastníků. Na více než 120 programových bloků se podle dosavadních údajů chystá bezmála dvojnásobný počet návštěvníků než v loňském roce. „Na místě nebo prostřednictvím internetových stránek AFO se tak doposud akreditovalo přes 1000 diváků,“ potvrdila vedoucí akreditace Ester Nagyová. Bohatý program ve festivalových sálech, spřátelených klubech i na náměstí pod širým nebem čeká na návštěvníky hanácké metropole až do neděle 19. dubna. Do Olomouce už také přijela velká část festivalových hostů. Již v úterý přednesl svou přednášku o netradičních lékařských metodách v populárním seriálu Dr. House uznávaný americký publicista Andrew Holtz. Organizátoři AFO museli na poslední chvíli rozšířit kapacitu sálu v Divadle hudby, kde novinář, zabývající se medicínou v médiích, přednášel. Dnes pak proběhla například panelová diskuse věnovaná jednomu ze zlomových momentů dějin československé kinematografie – od 1. festivalu československého filmu v Banské Bystrici uplyne letos přesně padesát let. Diskuse se zúčastnil další vzácný host festivalu – žijící legenda domácího filmu Ladislav Helge. Odpoledne na místo konání AFO dorazil vědec, moderátor a producent v jedné osobě, spoluautor průlomového projektu stanice Discovery Time Warp, Jeff Lieberman. Večer pak scenárista Václav Šorel představí výstavu velkoplošných reprodukcí kultovního komiksu osmdesátých let Vzpoura mozků. Z dalších osobností nakonec připomeňme ještě alespoň režiséry Bernarda Šafaříka nebo Otakáro Schmidta. Na druhou stranu ovšem letošní program Academia film Olomouc přišel o některé významné hosty, kteří se do hanácké metropole podle vlastních slov velice těšili. Ze zdravotních důvodů se musel na poslední chvíli omluvit známý režisér Jiří Krejčík. Již dříve pak přišla smutná zpráva ze Švýcarska. Jeden z anoncovaných hlavních hostů festivalu, bojovník za práva zvířat Mark Rissi, nebude moci přijet kvůli zranění, které si způsobil při „dobývání“ čínské farmy, v jejímž okolí natáčel film o otřesných podmínkách chovu lišek. Svým porotcovským povinnostem ovšem dostojí i z domova a na dálku se do rozhodování zapojí.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
44. Academia Film Olomouc

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz