Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Proběhl tradiční jarní úklid zelené cyklostezky podél Botiče

17. 4. 2009 - PRAHA [Econnect]

Ve středu 15. 4. 2009 členové a přátelé občanského sdružení Oživení uspořádali úklid cyklostezky v úseku mezi Záběhlickým zámkem a Hamerským rybníkem. Cílem této každoroční akce, která letos opět proběhla ve spolupráci s MČ Praha 10, je přispět ke zkvalitnění významné cyklistické trasy a ke zpříjemnění procházky těm, kteří si tuto vzácnou zelenou lokalitu oblíbili i pro pěší výlety. V neposlední řadě chtějí organizátoři této akce upozornit na možnost využívání způsobů dopravy šetrných k životnímu prostředí, které nejen tato vzácná přírodní lokalita v naší metropoli poskytuje.

Úklid stezky byl ovšem poměrně náročný a plný nemilých překvapení, dobrovolníci naplnili odpadky téměř celý velkoobjemový kontejner, v jehož útrobách se ocitly vedle obrovského množství rozřezaných kabelů a odpadků z dočasných obydlí bezdomovců i dva rozbité dětské kočárky, starý trakař či odhozená záchodová mísa. „K naší velké lítosti se lesík, kterým cyklostezka prochází, po úklidu vždy znovu rychle naplní nejrůznějším odpadem a na mnoha místech tu opětovně vznikají menší skládky,“ líčí své zkušenosti s úklidem advokát Pavel Grošpic.

Občanské sdružení Oživení se věnuje úklidu cyklostezky podél Botiče z Hostivaře až k ústí potoka do Vltavy již sedmým rokem. „V době, kdy se vedou spory o budoucnost blízkého Trojmezí, poslední nezastavěné přírodní lokality na pomezí Prahy 10, 11 a 15, chápeme snahu o zvelebení tohoto zeleného pásu i jako symbolickou podporu občanů, kteří nejsou lhostejní k osudu městské zeleně a snaží se zde zabránit plánované masivní zástavbě,“ shrnuje ředitel Oživení, o.s. Štěpán Rattay.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Pravidla pražských cyklojízd

Jízdy jsou nekonfliktní a nenásilné akce. Každý účastník může navrhnout trasu jízdy. Nejezdíme po tramvajových kolejích, abychom tramvaje nezdržovali. Chodci mají přednost. Nejezdíme po chodnících: nelze se prosazovat na úkor chodců. Pokud jede víc než 70 lidí, obsadíme všechny jízdní pruhy; jinak necháváme na širších ulicích jeden pruh volný. Pokud padne na semaforu červená před prvním cyklistou, zastavíme a počkáme. Jinak pokračujeme - je důležité udržet peloton pohromadě. Jízdy nespojujeme s žádnými jinými ekoaktivitami (globalizace, Temelín apod.).

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz