Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Šance pro sakrální památky v Českém Švýcarsku

22. 4. 2009 - PRAHA [Econnect]

Obecně prospěšná společnost České Švýcarsko zahájila mezinárodní projekt "Naslouchejte hlasu venkova" ("Listen to the voice of villages"), v rámci kterého získala dotaci 3 milionů korun na obnovu drobných křížků, kapliček a dalších sakrálních památek v Českém Švýcarsku.

Tříletý projekt je spolufinancován Evropskou unií z Operačního programu Nadnárodní spolupráce Střední Evropa a z Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) a je založen na partnerské spolupráci s osmi dalšími středoevropskými partnery: univerzitami, regionálními úřady a rozvojovými institucemi z ČR, Itálie, Slovinska, Polska, Rakouska a Německa. Cílem této spolupráce je sdílet zkušenosti při vytváření nových trvale udržitelných rozvojových strategií, založit sdružení Živé vesnice ("Vital Villages" Association) a společně pod jednotnou značkou propagovat na veletrzích cestovního ruchu, webových stránkách i tištěných materiálech turistické produkty, které využívají kulturního dědictví venkovských regionů Střední Evropy.

Obecně prospěšná společnost České Švýcarsko se zaměří především na investice do obnovy drobných sakrálních památek, na propagaci polozapomenutých venkovských oblastí tohoto regionu a nabídku nových turistických služeb a akcí pro veřejnost. V letošním roce tak mimo jiné plánuje zmapovat a zpracovat odbornou pasportizaci zachovalých i chátrajících drobných památek lidové zbožnosti v krajině Českého Švýcarska.

"Návrh obnovy a zrestaurování se tak v roce 2010 bude týkat 15 až 20 významnějších křížků, božích muk, skalních výklenkových kaplí a kapliček, a to nejspíše v okolí měst a obcí Chřibská, Růžová, Česká Kamenice, Doubice, Jetřichovice, Mikulášovice a dalších míst podle výsledků budoucí pasportizace", řekl ředitel společnosti Mgr. Marek Mráz. Zmíněné obce se také ještě letos dočkají další série propagačních letáků o kulturních a
přírodních zajímavostech s praktickými turistickými informacemi, které ČŠ o.p.s. připravuje k vydání a distribuci informačním střediskům a zájemcům z řad místních ubytovatelů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz