Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Praze se letos poprvé uskuteční mezinárodní pochod za práva zvířat Veggie pride

14. 5. 2009 - PRAHA [Econnect]

V sobotu 16. května se v Praze poprvé uskuteční mezinárodní průvod za práva zvířat, který zároveň oslavuje veganský a vegetariánský způsob života. Tisíce lidí se v tento den připojí k pochodu v Milánu, Lyonu, Birmighamu, aby veřejně projevili svou lásku ke zvířatům a odmítnutí násilí na nich, jejich zneužívání a zabíjení. V Praze bude netradiční pochod zahájen ve 13 hodin na Palackého náměstí, kde budou pro návštěvníky a návštěvnice po celý den informační stánky s materiály, výstava fotografií, ochutnávky, promítání a hudba. Akce zakončí večerní párty v klubu Cross.

Veggie Pride má dlouhou tradici ve Francii, kde se letos koná již podeváté, dále se koná ve Velké Británii a v Itálii. Vzhledem k tomu, že u nás podobná veřejná akce dosud chyběla, rozhodla se skupinka lidí z různých koutů republiky uspořádat tuto pouliční oslavu. Veggie Pride se i v Praze pokusí vytvořit prostor pro ty, kterým nejsou lhostejné životy zvířat a jejich každodenní utrpení. Akce však není určena jen pro vegany/nky a vegetariány/nky, ale má za cíl být kulturní, společenskou i zábavnou událostí rozšiřující etický rozměr v životech všech lidí.

Na Palackého náměstí vznikne prostor, který nabídne pravdivé a pro běžné lidi překvapivé informace a možnost diskuze o současném životě zvířat v držení člověka: ve velkochovech - továrnách na zvířata a v byznysu zábavy, vědy a módy. Během prohlídky stánků budou mít návštěvníci příležitost vyzkoušet chutné veganské pokrmy bez živočišných přísad. Na své si během dne přijdou i děti -- na náměstí bude pro malé milovníky zvířa! t připraven dětský koutek a část průvodu bude věnována rodičům s dětmi. Nakonec se program přesune do klubu Cross, kde proběhne přednáška, promítání filmů na téma práva zvířat a hlavně kde bude večer zakončen skvělou hudbou. Srdečně zveme všechny, aby přišli/y a k iniciativě Veggie Pride se připojili/y.

A co doplňují organizátoři a organizátorky českého Veggie Pride? Zuzana: "Veggie Pride je příležitost poukázat na existenci nás, kteří odmítáme násilí na zvířatech, a na naše práva. Nechceme být my a naše děti diskriminováni/y ve školách, na pracovištích, v nemocnicích a jinde jen proto, že odmítáme většinovou ideologii zabíjení zvířat."

Jana: "Průvod Veggie Pride poukazuje na cestu veganství a vegetariánství jako na možnost ochrany práv zvířat. V neposlední řadě je ale tato problematika provázaná i s ochranou životního prostředí. Je na čase, aby tent! o velmi zdravý, pro život prospěšný styl, vzešel do vědomí lidí."

Manifest (prohlášení) Veggie Pride, trasa pochodu a další informace na webových stránkách: www.veggiepride.xf.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz