Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - kultura
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

ČRDM udělila pěti laureátům Cenu Přístav za podporu mimoškolní činnosti s dětmi

12. 6. 2009 - PRAHA [Econnect]

Česká rada dětí a mládeže (ČRDM) udělila již poosmé Cenu Přístav, určenou vybraným zástupcům veřejné správy a samosprávy za jejich významnou podporu mimoškolní činnosti s dětmi a mládeží. Za to, že k jejímu rozvoji přispěli nad rámec svých běžných pracovních povinností, převzali výroční Cenu Přístav 11. června 2009 čtyři laureáti. Jsou jimi okříšský starosta Josef Kula, křivoklátský starosta Milan Naď, pacovský starosta Lukáš Vlček a vedoucí odboru školství na ostravském magistrátu Marta Szücsová. ČRDM zároveň udělila i jednu mimořádnou Cenu Přístav, a sice náměstkyni pražského primátora Marii Kousalíkové.

Podle regulí, jimiž se udělování Ceny Přístav řídí, mohou kandidáty na ni navrhnout alespoň tři občanská sdružení dětí a mládeže nebo DDM a SVČ (Domy dětí a mládeže, Střediska volného času). Ocenění má podobu ručně malované „trosečnické“ láhve, v níž je uloženo emotivní poselství. Mezi letošními navrhovateli byli mj. členové TOM Krokodýl Ostrava, Pionýrská skupina Kamarádi cest Okříšky, Děti Křivoklátska či TJ Sokol v Okříškách.

Smyslem Ceny Přístav, kterou ČRDM uděluje již od roku 2002, je upozornit na dobré zkušenosti z komunální politiky. Symbolické ocenění konkrétním představitelům této sféry může být chápáno i jako jejich povzbuzení do další práce, respektive následováníhodný příklad pro ostatní. V uplynulých letech se držiteli a držitelkami Ceny Přístav stali kromě jiných třeba Petr Bratský (2002, starosta Prahy 13), Petr Halada (2003, starosta Kamýku nad Vltavou), Sylva Sládečková (2004, koordinátorka prevence kriminality Obvodního úřadu Ostrava–jih), Miroslava Smolíková (2006, vedoucí oddělení dětí, mládeže a tělovýchovy Královehradeckého krajského úřadu) nebo Petr Gazdík (starosta obce Suchá Loz, 2008).


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partneři Econnectu pro sociální oblast

Infoposel
Infoposel
Romano Vodi
Romano Vodi - informační portál provozovaný sdružením Romea

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz