Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Ženskými „zbraněmi“ za mír a nenásilí

19. 6. 2009 - PRAHA [Econnect]

Ženské půvaby s mírovými motivy zaplní již tuto neděli 21. června centrum Prahy. Spektrum neziskových organizací, které se podílí na organizaci Světového pochodu za mír a nenásilí, se touto netradiční cestou rozhodlo přivítat letošní léto a přiblížit všem hostům myšlenky celosvětového pochodu. Akce začíná ve 14 hodin u Národního divadla průvodem a vyvrcholí v Riegrových sadech, kde se hosté kromě jiného mohou těšit na koncert Davida Krause a jeho kapely.

„Před časem se obdobná akce v rámci Světového pochodu konala také v Paraguayi a měla obrovský úspěch. Rozhodli jsme se proto u kolegů inspirovat a přivítat tímto způsobem zároveň také letos tak dlouho očekávané léto,“ vysvětlila jedna z organizátorek Jana Jedličková. Stejně jako mnoho dalších dobrovolníků i ona půjde v průvodu modelů a modelek pomalovaných od pasu nahoru mírovými motivy. Ty vyzdobí profesionální bodypainteři. Modelové a modelky poté kolem druhé hodiny vyrazí v průvodu za doprovodu živé hudby centrem města. V čele by měl jet vyzdobený květinový vůz s hlavní hvězdou celého průvodu Lucií Váchovou, Miss České republiky 2003.

Kolem 16. hodiny mírový pochod dorazí do zahradní restaurace Park Café, kde bude návazně pokračovat program. „Všichni hosté se mohou těšit nejen na přehlídku mírových modelů a modelek, ale také na hlasování o nejlepší motiv, tématické soutěže či workshopy,“ představila plány organizátorů Jana Jedličková. Na místě nebude chybět ani stánek s informacemi o Světovém pochodu za mír a nenásilí, v rámci kterého se akce koná, či promítání spotů. Večer vyvrcholí koncertem Davida Krause a jeho kapely, kteří se rozhodli svým koncertem celou akci podpořit.

Světový pochod za mír a nenásilí je prvním celosvětových pochodem, který požaduje odstranění jaderných zbraní, postupné snižování počtu konvenčních zbraní a podpisu mezinárodní smlouvy o neútočení. Pochod podpořila již řada významných osobností, ať už jde o prezidenty (Chile, Chorvatsko, USA, Argentina), umělce (Bryan Adams, Lou Reed, Art Garfunkel), sportovce (Gianluca Pessotto, FC Inter Milán) či držitele Nobelových cen (např. Dalajláma, Desmond Tutu). Pozadu nezůstávají ani světové organizace. V současnosti jde už na celém světě o více než 2600 organizacím, které myšlenku pochodu podporují.

Do České republiky dorazí pochod začátkem listopadu, kde jej bude provázet řada významných akcí. Již dnes u nás pochod podporují osobnosti z nejrůznějších oblastí. Jmenujme například režisérku Helenu Třeštíkovou, herečku Janu Švandovou či jejího kolegu Rudolfa Hrušínského, Lejlu Abbasovou, Zdeňka Trošku, Jana Budaře či Davida Vávru. Na samotné organizaci české části Světového pochodu za mír a nenásilí se pak podílí pestrá skupina organizací. Jde například o organizace Česko proti chudobě, ADRA, Greenpeace či Humanistické hnutí. Více informací naleznete na www.svetovypochod.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz