Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Greenpeace: Kimberly-Clark bude zelenější

7. 8. 2009 - PRAHA [Econnect/Greenpeace]

Největší světový výrobce papírových hygienických potřeb, společnost Kimberly-Clark, oznámil zavedení přísných ekologických standardů pro výrobu svých produktů. Výrobce značek Kleenex, Scott, Kotex nebo Huggies tímto krokem zachrání obrovské plochy lesů a pralesů na celém světě.

Greenpeace, které s firmou na standardech pracovalo, tím zároveň ukončuje svoji několikaletou globální „Kleencut“ kampaň, která byla namířena právě na společnost Kimberley-Clark a její značky, aby zabránila plošnému kácení pralesů v Severní Americe a Kanadě. Do kampaně se zapojilo i Greenpeace v České republice, které při této příležitosti vydalo Průvodce šetrným nakupováním, zaměřeným právě na papírové hygienické potřeby.

„Chceme využívat dřevo ekologicky šetrným způsobem a dnešní oznámení posiluje naši vedoucí pozici v této oblasti,“ prohlásil Suhas Apte, viceprezident Kimberly-Clark. „Věříme, že s využitím certifikovaného dřeva a recyklace můžeme dosáhnout kvality výrobků, které zákazníci od našich dobře známých značek očekávají. Děkujeme Greenpeace za pomoc při tvorbě ekologičtějších standardů.“

Kimberly-Clark si stanovila postupné cíle, na jejichž konci bude pro své papírové výrobky, včetně značky Kleenex, používat ze 100% pouze dřevní vlákno pocházející z ekologicky šetrných zdrojů. Výrazně větší recyklací a využitím dřeva pocházející lesů, kde se řídí mezinárodními pravidly zdravého hospodaření (Forest Stewardship Council – FSC) přispěje k ochraně ohrožených pralesů. Společnost se zavázala, že do roku 2011 bude v Severní Americe již 40% jejich papíru recyklovaného nebo FSC certifikovaného.

Do roku 2011 Kimberly Clark také zcela zastaví nákup necertifikovaného dřeva z kanadského boreálního pralesa. Jde o největší severoamerický prales a jednu z největších zbylých pralesních ploch na světě, která je domovem početných a vzácných druhů živočichů a rostlin. Jedná se také o největší pozemní zásobárnu uhlíku na světě, proto má jeho ničení i významné dopady na ochranu klimatu.

Nové standardy rovněž posilují dlouholetý závazek společnosti Kimberly-Clark nepoužívat dřevo z ilegálních zdrojů. Jak dodal Scott Paul, vedoucí lesní kampaně Greenpeace v USA, „nové standardy Kimberly-Clark dokazují, že začnou-li odpovědné firmy a Greenpeace spolupracovat, výsledek je dobrý nejen pro byznys, ale i pro planetu.“


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz