Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Letní Letná nabídne divákům tři nové cirkusy z Francie

12. 8. 2009 - PRAHA [Econnect]

Ve dnech 19. až 31. srpna se uskuteční již 6. ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná. Během dvou týdnů budou mít návštěvníci možnost shlédnout devadesát představení téměř třiceti domácích i zahraničních souborů. Své umění předvedou i tři špičkové soubory z Francie.

Prvním z nich je Cirque Trottola, který stál u samotného zrodu nového cirkusu. Na Letní Letnou se vrací po třech letech, kdy vyprodal všechny své večery. „Přijedou se svým nejnovějším představením nazvaným ´Volchok´, které nadchne všechny milovníky nového cirkusu výjimečnou poetikou, magií a tajemstvím,“ uvádí Ondřej Cihlář, dramaturg festivalu. Dalším účinkujícím je společný projekt Atelier Lefeuvre & André, dvou členů proslulých souborů Cirque O a Que-Cir-Que. Ti jako vůbec první přivezli nový cirkus do České republiky. Jejich představení „La Serre (Skleník)“ je podívanou, která přestože trvá třicet minut, nenechá diváky vydechnout a nabídne tolik překvapení jako většina jiných celovečerních. Posledním letošním francouzským zástupcem je soubor Le Boustrophédon s představením „Court-miracles“. Toto představení je založené na cirkusovém umění a mistrovské práci s loutkami, jenž se na jevišti prolínají s živými herci. „Představení, které skvěle pobaví, ale ze kterého díky volbě tématu – válečný lazaret a jeho absurdní svět - mrazí v zádech,“ dodává Ondřej Cihlář.

Z českých zástupců vystoupí na Letní Letné legenda improvizačního divadla, soubor VOSTO5, kritikou i diváky oceňovaný divadelní projekt La Putyka, T.E.J.P. či Circus Sacra. Na tradičním místě mezi Hanavským pavilonem a Kramářovou vilou nebude chybět dětský program se čtyřmi pohádkami denně (Teátr Víti Marčíka, Kašpárek v rohlíku, Bilbo Compagnie, Antonín Novotný, Buchty a loutky a další), bar nebo dětské dílny.

Letos poprvé festival nabízí prostor k prezentaci všem umělcům nového cirkusu v rámci takzvané „Open stage“. Ta se uskuteční v baru Čistá krása ve středu 26. srpna. Ve spolupráci s asociací Cirqueon proběhnou také dva exkluzivní tvůrčí workshopy: akrobacie na visutých hrazdách, kterou povedou zkušení lektoři divadelního souboru Décalages - divadlo v pohybu a akrobacie na gymnastickém kole pod vedením lektorek nově vzniklého sdružení „1. gymnastické kolo CZ“.

Vstupenky na představení souborů Cirque Trottola a Le Boustrophédon a večery projektu La Putyka jsou již v prodeji v síti Ticketpro, ostatní od 17. srpna v pokladně na místě.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz