Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Obce přátelské rodině zkontroluje David Vávra – na kole

31. 8. 2009 - PRAHA [Econnect]

Spojit příjemné s užitečným se rozhodli pořadatelé soutěže Obec přátelská rodině. A společně s patronem letošního ročníku, hercem a architektem Davidem Vávrou, se vydají obhlédnout několik obcí zapojených do soutěže v sedle kol. Podrobné informace o soutěži i seznam přihlášených obcí jsou k dispozici na webových stránkách www.obecpratelskarodine.cz.

„Napadlo nás zkusit se podívat na problematiku i z jiné perspektivy, než jakou člověk získá za pracovním stolem. Navštívit region, promluvit s lidmi a zároveň podpořit myšlenku soutěže. A kolo je jedna z nejčistších cestovních variant, rozhodování „jak“ už tedy nebylo příliš složité,“ vysvětluje Marián Hošek, náměstek ministra práce a sociálních věcí a autor myšlenky cyklojízdy. „Pokud se nápad osvědčí, plánujeme příští rok uspořádat podobné výlety i ve vzdálenějších krajích.“ Cyklojízda proběhne ve čtvrtek 10. září.

Soutěž Obec přátelská rodině se snaží motivovat obce, zastupitelstva i samotné občany k uskutečňování a podpoře pro-rodinných aktivit a zároveň hodnotí, jak se v různých koutech České republiky vychází vstříc dětem a jejich rodičům. A budování cyklostezek či jiného servisu pro „kolaře“ mezi stimuly aktivního rodinného života bezpochyby patří.

Trasa první cesty Středočeským krajem začne v Dobříši, která je jedním z vítězů loňského ročníku a odkud celou jízdu odstartuje – a také se k ní připojí – starosta Jaroslav Melša. Celý peloton povede známý příznivec alternativních způsobů dopravy a sportovec tělem i duší – „tvář soutěže“ David Vávra. Na kolo kromě něj usednou i náměstek Hošek s dalšími zaměstnanci Ministerstva práce a sociálních věcí, Lukáš Tomko ze Stálé komise pro rodinu Parlamentu PSP ČR a spolu s nimi do pedálů šlápnou i známý režisér Michal Caban, jeho bratr scénograf, režisér a herec Šimon Caban a bývalý ředitel České televize Jakub Puchalský. Cesta vedoucí přes Budín, Vrchy, Něčín nebo Vestec skončí v Kamýku nad Vltavou, kde na účastníky bude čekat i malé občerstvení.

Soutěž Obec přátelská rodině vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí a Stálá komise pro rodinu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR ve spolupráci s Asociací center pro rodinu a Sítí mateřských center v ČR. Vyhlašovatelé chtějí na jedné straně prostřednictvím neinvestičních dotací odměnit vítězné obce, ale také inspirovat ty, které teprve začínají a snaží se na svém rozvoji pracovat. Do 31. července, kdy byla uzávěrka soutěže, zaslaly přihlášku na dvě stovky měst a obcí z celé republiky. V pořadí druhý ročník soutěže Obec přátelská rodině přináší řadu změn a novinek. Kromě zacílení soutěže na celou rodinu včetně seniorů, rozšíření oceňovaných pozic je to také vznik nové ceny v podobě originální skleněné sošky pro vítěze. Slavnostní vyhlášení vítězů šesti velikostních kategorií proběhne v Parlamentu ČR v listopadu 2009.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz