Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Plzeňské Informační centrum Svobody zvířat rozšířilo své hodiny pro veřejnost

9. 9. 2009 - PLZEŇ [Econnect/Svoboda zvířat]

Plzeňské infocentrum Svobody zvířat je pro veřejnost otevřeno každou středu od 14:00 do 18:00 a od začátku prázdnin nově i každý čtvrtek ve stejné hodiny. Infocentrum sídlí na adrese Koterovská 84 v Plzni, poblíž plaveckého bazénu na Slovanech. Veřejnosti jsou zde poskytovány objektivní a maximálně přesné informace o zodpovědném spotřebitelství a ochraně životního prostředí se
zvýšeným důrazem na ochranu zvířat.

Kromě poradenské a informační činnosti nabízí infocentrum možnost zapůjčení knih a filmů o problematice ochrany zvířat a životního prostředí a možnost získání informačních materiálů k jednotlivým kampaním Svobody zvířat. Provoz informačního centra podpořil nadační fond Zelený poklad.

"V Plzni je již od roku 1998 hlavní sídlo občanského sdružení Svoboda zvířat. Probíhá zde hlavní distribuce informačních a propagačních materiálů a i tato kancelář plní zároveň funkci informačního centra. V průběhu loňského roku jsme zde v rámci osobního, telefonního či e-mailového kontaktu zodpověděli více než 400 dotazů," uvádí Klára Jirásková, vedoucí informačního centra Plzeň.

"Nejčastěji se na nás lidé obracejí s žádostí o radu, co dělat když vědí o týraném či opuštěném zvířeti. V obou případech zájemcům poradíme, jak správně postupovat. Jedná-li se o opuštěné kočky, pomoc poskytne přímo naše plzeňská Sekce na ochranu koček, která se právě o týrané a opuštěné kočky na Plzeňsku stará již od roku 2000," dodává Jirásková a shrnuje: "Do infocentra však často zavítají i studenti, kteří například potřebují konzultace různých seminárních prací týkající se ochrany zvířat, nebo ti, kteří se prostě jen zajímají o ochranu zvířat a chtějí si zapůjčit nějakou literaturu z naší knihovny."

Svoboda zvířat je celostátní nezisková organizace pro ochranu zvířat. Aktivně se snaží měnit vztah lidí ke zvířatům. Nejde však jen o zlepšení životních podmínek zvířat, ačkoliv z krátkodobého hlediska s tímto přístupem souhlasí. Hlavní snahou je změnit pohled na zvířata jako na tvory, kteří mají hodnotu sami o sobě.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz