Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Konference Aktivní rodičovství má vlastní webové stránky

24. 9. 2009 -, Econnect

Dnes byly spuštěny webové stránky www.aktivnirodicovstvi.cz. Jejich prostřednictvím je možné se přihlásit na stejnojmennou konferenci, která se uskuteční přesně za měsíc 24. 10. 2009 na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Tato tematicky ojedinělá akce se zaměří na možné přístupy k rodičovství citlivé k rodině i přírodě. Akci pořádá NESEHNUTÍ a Brána k dětem ve spolupráci s Katedrou environmentálních studií a Gender centrem MU.

Zájemci a zájemkyně najdou na webových stránkách podrobný program celé konference, který reflektuje sílící zájem nejen mladých rodin o alternativní přístupy k rodičovství. O kontaktním rodičovství bude mluvit Bora Berlinger, překladatelka knihy „Koncept kontinua“. Současné možnosti přirozených porodů v České republice nám představí Petra Sovová, spoluzakladatelka Hnutí za aktivní mateřství. Ctěným hostem bude americký antropolog Joseph Sheppherd s přednáškou Péče o děti v jiných kulturách, ve kterých dlouhodobě pobýval. Konferenci budou doplňovat workshopy zaměřené na bezplenkovou komunikační metodu, kontaktní rodičovství, ekoturistiku s rodinou, šátkování, férovou nemocnici a podobně. „Hlavním cílem konference je představit lidem alternativní přístupy k rodičovství citlivé jak k rodině, tak k přírodě,“ říká Zora Javorská z NESEHNUTÍ.

Konference je otevřená široké věřejnosti a je uzpůsobená tak, aby si všichni učastníci a účastnice přišli na své. Pro muže je připraven kromě přednášky o aktivním otcovství také workshop Prázdninové školy lipnice Mužná břicha, kdy si muži během celého dne budou moci vyzkoušet jaké to je „mít těhotné břicho“. Pro děti je nachystán dětský koutek s celodenním hlídáním a tvořivými aktivitami. Podvečer bude patřit promítání převratného fimu Debry Pascali Bonaro „Orgasmický porod“.

To vše a mnohem více o konferenci Aktivní rodičovství ode dneška online na webových stránkách www.aktivnirodicovstvi.cz. Webové stránky i konferenci je možné uspořádat díky laskavé podpoře sponzorů Eone, Bundle of Joy a dalších spřátelených organizací.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Aktivní rodičovství

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz