Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Brontosauři ocenili vítěze soutěže Máme rádi přírodu

29. 9. 2009 - PRAHA [Econnect]

Do 15. ročníku výtvarné, literární a fotografické soutěže Máme rádi přírodu se letos zapojilo více než 300 škol a desítky jednotlivců. Celkový počet soutěžních prací přesáhl 2000, což je přibližně stejně jako v minulém roce. Slavnostní vyhlášení výsledků a vernisáž výstavy z nejlepších prací proběhly odpoledne 27. září v Modré u Velehradu v rámci Dortu pro Brontosaura -- oslav 35. výročí vzniku hnutí.

Hlavní téma letošního ročníku soutěže znělo "Máme vlastně rádi přírodu?". Jako tradičně převažovaly výtvarné práce, ale sešly se i téměř dvě stovky prací literárních a několik desítek fotografií. Výsledkové listiny a více informací o samotné soutěži lze najít na http://brdo.brontosaurus.cz/.

Soutěž je svou orientací zaměřena na široké spektrum dětí. Více než o samotnou uměleckou stránku děl jde o záměr oslovit děti a mladé lidi s tématy ochrany přírody a životního prostředí. Záměrem vyhlašovatelů je tedy ocenit co největší množství dětí, které takový zájem projeví. Proto je každému účastníku zasíláno drobné poděkování a inspirační brožurka k zapojení do činnosti ekocenter či
dětských organizací zaměřených na volnočasovou ekologickou výchovu.

Hnutí Brontosaurus je jednou z nejstarších environmentálních organizací v České republice. Právě letos si připomíná 35. výročí vzniku. Jeho činnost se stále zaměřuje převážně na mladé lidi se zájmem o ochranu přírody a životního prostředí, péči o kulturní památky nebo prožitkové akce.

V současné době sdružuje asi 35 základních článků a regionálních center, jejichž činnost je velmi pestrá. Začíná u akcí převážně pracovních, pokračuje přes akce prožitkové a vzdělávací, výstavy, soutěže, celoroční programy a projekty až po pravidelnou činnost dětských oddílů. Některé články působí jako profesionální Ekocentra nebo odborná poradenské centra.

Na Dortu pro Brontosaura se sešlo více než 400 současných i bývalých členů hnutí i jeho příznivců. V rámci oslav proběhl například kulatý stůl s politiky na téma "Ochrana životního prostředí a dobrovolnictví jako hodnoty pro mladou generaci" nebo odborné debaty k programu Zelená úsporám, které finančně podpořil Státní fond životního prostředí.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz