Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výstava fotografií tuleňů zahájena. Ceny v soutěži DAF uděleny

13. 10. 2009 - [Econnect]

Dnes večer proběhla v Kavárně Velryba v Praze vernisáž výstavy fotografií tuleňů spojená s vyhlášením výsledků mezinárodní výtvarné soutěže Design Against Fur (DAF, Designem proti kožešinám).

Slavnostní večer zahájila jazzová kapela Trio, která v průběhu večera zahrála návštěvníkům ještě několikrát. Petr Vacek, který program uváděl, spolu s Tomášem Poppem, předsedou o. s. Svobody zvířat, které akci pořádalo, přivítali návštěvníky okolo 18. hodiny. Mezi účastníky uvítali také Dr. Jo Swabe, reprezentantku organizace na ochranu zvířat Humane Society International, která výstavu fotografií s názvem "A Sealed Fate?" do České republiky zapůjčila, a zároveň představitelku evropské poroty soutěže DAF, jež udělila celkem tři vyznamenání českým a slovenským studentům. Poté přišlo na řadu vyhlášení výsledků historicky prvního česko-slovenského kola DAF. Studenti měli možnost vyjádřit se ke svým pracím a krátce se seznámit s názory porotců, kteří jejich práce hodnotili a kteří byli ve Velrybě také přítomni. Vítězka, Alexandra Mikhailová, pak převzala hodnotný dar od hlavního partnera soutěže, společnosti ADOBE, a sice software Adobe Creative Suite 4 Web.

"Z hlediska zpracování, originality a jednoduchosti nápadu, byl Alexandřin plakát vybrán jako jednoznačný vítěz," vysvětluje rozhodnutí poroty její předseda Tomáš Kopečný, z agentury Scholz&Friends Praha (S-F). Richard Markuzy ze společnosti ADOBE dodává: "Jsme rádi, že počet příspěvků do soutěže byl velký a potvrdil tak zájem studentů o kreativní tvorbu. Vítězce blahopřejeme." Následovalo předání diplomů a cen oceněným studentům z evropského kola soutěže. "Čeští studenti získávají vyznamenání či jiná ohodnocení téměř každý rok. Nejinak je tomu i letos. Vyznamenání navíc získal i reprezentant Slovenska, kde jsme v roce 2009 soutěž nově organizovali," říká Lucie Moravcová z o. s. Svoboda zvířat, koordinátorka soutěže v České a Slovenské republice.

Na závěr představila Barbora Večlová z o. s. Svobody zvířat nový projekt s názvem Bojkot kanadských mořských produktů. "Počátkem září začali pracovníci o. s. Svobody zvířat obcházet pražské restaurace s nabídkou připojení se k mezinárodnímu bojkotu kanadských mořských produktů. Cílem bojkotu je přimět kanadský rybářský průmysl k ukončení lovu tuleních mláďat pro komerční účely," vysvětluje Večlová.

"Během prvního měsíce se k bojkotu připojilo 7 podniků -- pražské Kampa 14, Pod věží, Da Nico, U sedmi andělů, Černý orel, Café Sahara a
mělnická restaurace Diana," doplňuje Večlová. Tomáš Popp pak představil výstavu fotografií tuleňů. "Výstava i nový projekt jsou pokračováním úspěšné kampaně Komerční lov tuleňů je evropské veřejnosti proti srsti, kterou jsme v České republice spustili na jaře 2009," říká Popp. Výstava je putovní, před Prahou již navštívila například Toronto, Brusel či Amsterdam. Nigel Barker je slavný fotograf, který je mimo jiné známý také jako porotce v americké show "America´s Next Top Model".


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz