Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Prima klima – putovní klimatická výstava pokračuje svou pouť po kraji

13. 10. 2009 - BRNO [Econnect]

Co je skleníkový efekt? Jak funguje sluneční energie? Jak reguluje teplotu plynný obal Země? Co způsobuje svých chováním člověk? Jde o problém lokální či globální? Jak souvisí deštné pralesy s ochranou klimatu? Co může dělat každý z nás v každodenních rozhodnutích? Na tyto otázky dává odpověď unikátní putovní výstava „Prima Klima“. V říjnu ji můžete vidět ve Zlíně.

Svou pouť po kraji zahájila výstava již dubnu. V současné době ji můžete až do 23. října vidět ve 2. patře Zlínské radnice.
Téměř každý mluví o globální změně klimatu, ale málo se hovoří, co může udělat každý z nás. Výstava na dvanácti panelech vysvětluje, co je skleníkový efekt, jak je pro nás důležitý, jaký je příspěvek člověka, či jak fungují deštné pralesy z globálního hlediska. Navíc na velké části představuje jednotlivé dílčí oblasti, kde můžeme všichni dosáhnout významné úspory - dopravu, efektivní využívání energie, oblast nákupu a změn konzumního chování, vliv zemědělství či prevenci vzniku a správné nakládání s odpadem.

„Málokdo z nás si uvědomuje, že skoro padesát procent energie v České republiky se spotřebuje na provoz našich domů. Pokud snížíme spotřebu na vytápění např. desetkrát proti běžnému domu, což dnes už není stavebně problém, uděláme pro ochranu našeho prostředí velmi mnoho," říká Yvonna Gaillyová, ředitelka Ekologického institutu Veronica.

Výstava je určena pro dospělé a děti ve věku zhruba od 13 let. Programu využívají i zlínští školáci, pro které jsou připraveny doprovodné výukové programy. V průběhu října se uskuteční celkem 19 výukových programů zaměřených na ochranu klimatu.
V listopadu je výstava očekávaná Uherském Hradišti, v podkroví Reduty.

Výstavu připravil a pronajímá Ekologický institut Veronica a další zájemci o zapůjčení výstavy se mohou hlásit na www.hostetin.veronica.cz. Projekt je podpořen v grantovém řízení MŽP.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz