Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > komentáře
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na portálu s dokumenty je možné zdarma vidět Reného nebo Ivetku a horu

20. 10. 2009 -, Econnect

Od 21. do 26. října budou na dokumentárním filmovém portálu www.docalliancefilms.com zdarma k vidění filmy oceněné na Mezinárodním filmovém festivalu dokumentárních filmů Jihlava. A to dokument Ivetka a hora režiséra Víta Janečka, nejen jihlavskými diváky, ale i evropským Oscarem oceněný film René Heleny Třeštíkové nebo dle jihlavského festivalu nejlepší světový film Krátké filmy z Iráku.

Jedná se unikátní film sestavený ze záběrů natočených pro soukromé účely téměř výhradně na mobilní telefony místními i americkými vojáky, povstalci, civilisty nebo novináři, které do intimní a vrstevnaté koláže sestavil mladý argentinský režisér Mauro Andrizzi. Chybět však nebudou ani vítězné filmy ze sekce Mezi moři - Květinový most režiséra Thomase Ciulei a ze sekce Fascinace - nejlepší experimentální film Noční ticho režisérky Elke Groenové.

Filmy jsou dostupné ke stažení (DVD, AVI) nebo ke shlédnutí přímo v počítači (stream). Dívat se na filmy na portálu Docalliancefilms.com je možné celoročně za drobný popolatek, který se liší od zvoleného formátu a pohybuje se mezi pětadvaceti až sto korunami. Větší podíl z poplatku jde přitom producentům filmu a zbytek částky slouží na provoz portálu, který je závislý na státních dotacích.

„Sen všech dokumentaristů je, aby jejich filmy vidělo co nejvíce lidí. Tento filmový portál znamená další možnou cestu dokumentu k divákům a to je potěšující. Mám radost nejen jako tvůrce dokumentů, ale i jako divák,“ říká Helena Třeštíková. Server nabízí 270 dokumentárních i tzv. experimentálních filmů, z nichž čtyřicet procent bude možné sledovat v českém nebo slovenském jazyce, zbytek je opatřen anglickými titulky.

DISKUSE - KOMENTÁŘE:

Související odkazy
Doc Alliance Films

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz