Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Člověk v tísni zahájil vánoční prodej koz a dalších neobvyklých dárků

2. 12. 2009 - PRAHA [Econnect]

Kozy, krávy, ale i kuřata a další netradiční dárky začala prodávat společnost Člověk v tísni v novém charitativním e-shopu Skutečný dárek na internetové adrese www.skutecnydarek.cz. Zakoupeným dárkem udělají lidé radost nejen svým blízkým, ale zároveň pomohou potřebným v chudých částech světa. Spuštění e-shopu se setkalo s velkým zájmem veřejnosti – za několik dní ostrého provozu si zájemci pořídili darovací certifikáty v hodnotě 400 000 korun.

Díky novému e-shopu mají tedy lidé možnost zakoupit dárek, který udělá radost hned dvakrát. „Certifikát potěší obdarovaného a navíc pomůže i lidem v Africe či Asii, které organizace Člověk v tísni podporuje, pomáhá jim získat vzdělání či je učí, jak se o sebe postarat. 100 % ceny darovacího certifikátu jde totiž na veřejnou sbírku www.skutecnapomoc.cz, která se zaměřuje na řešení dlouhodobých problémů,“ vysvětlil Šimon Pánek, ředitel společnosti Člověk v tísni. Dárci si navíc mohou snížit daňový základ o hodnotu nákupu.

Tomáš Vyhnálek, fundraiser společnosti Člověk v tísni, podotýká, že během pár dní, co je e-shop spuštěný, se už podařilo prodat certifikáty v hodnotě přes 400 000 korun. Nejpopulárnějšími dárky jsou zatím kuřata a kozy. „Certifikáty je možné obdržet poštou, ale pokud je chtějí mít lidé před Štědrým dnem, tak si je musí objednat do 17. prosince. Nebo si je mohou vyzvednout osobně v sídle organizace, které se ale od 7. prosince přesouvá do Šafaříkovy ulice 24 v Praze 2,“ upozorňuje Tomáš Vyhnálek.

Výtěžek sbírky Skutečná pomoc i nový e-shop využívá organizace na podporu ve čtyřech oblastech: škola, zdraví, voda a obživa. Z programů školství a zdraví se financují zejména stavby, rekonstrukce a vybavení škol i nemocnic, ale také školení učitelů a zdravotníků. Z programu voda se budují a opravují studny a vodní nádrže a obživa pomáhá lidem, kteří přišli kvůli válce nebo přírodní katastrofě o živobytí, postavit se na vlastní nohy. Na webu sbírky jsou uveřejňovány i skutečné příběhy pomoci.

Například Mama Mapendo z Demokratické republiky Kongo má 6 dětí. Ještě donedávna s nimi žila v chatrči a často neměli co jíst. Díky podpoře českých dárců pro ně mohl Člověk v tísni postavit provizorní domek a nakoupit hospodářská zvířata. Mapendo dostala kozu, slepici a kachnu. Koza pro ni znamená mléko pro její děti a naději, že až bude mít kůzlata, rozroste se její hospodářství tak, aby je mohlo uživit.

Nákupem darovacích certifikátů tak lidé pomůžou uskutečnit více podobných příběhů se šťastným koncem.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz