Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Vychází kniha o aplikaci udržitelných technologií a postupů pro potírání extrémní chudoby v rozvojových zemích

16. 12. 2009 - PRAHA [Econnect]

Vlády, firmy i občanské organizace v rozvojových zemích počítají stále více se začleňováním udržitelných technologií a postupů do svých programů a aktivit. Uvědomují si, že klasická řešení známá ze Severu nemohou zajistit důstojný život jejich obyvatel, ať již kvůli finanční nedostupnosti, nebo z důvodu zcela odlišných podmínek v méně rozvinutých státech.

Kniha Udržitelné technologie pro rozvoj má být inspirací pro všechny, kteří se zajímají o to, jak přispět transferem technologií k potírání globální chudoby - pracovníky nevládních organizací, firem či odpovědných úřadů a politiků.

Dne 21.12.2009 bude v Klubu cestovatelů (Masarykovo nábřeží 22, Praha 1) uvedena kniha Udržitelné technologie pro rozvoj. Na její přípravě se podíleli experti z nevládních organizací, firem a akademických pracovišť, kteří mají konkrétní zkušenosti s aplikacemi udržitelných technologií v rozvojových zemích.

Kniha srozumitelným způsobem ukazuje, jaké problémy, překážky a výzvy jsou spojeny s transferem technologií, kde jsou možnosti pro jejich využití a jaké kroky by měly být podniknuty na politické, výzkumné i aplikační rovině. Názorným způsobem jsou tu představeny základní technologie a jejich využití. Čtenář se může například dozvědět, jak zajistit elektřinu pomocí solárních
panelů a větrné turbíny, čistou vodu z mělké studně, nebo jak léčit zuby pomocí česneku či guave. Kniha tak může sloužit rozvojovým pracovníkům při přípravě projektů nebo jejich realizaci, ale zároveň může být inspirací pro všechny, kteří se zajímají o zajištění udržitelného způsobu života a komunitní rozvoj.

Při příležitosti slavnostního uvedení knihy Udržitelné technologie pro rozvoj se bude konat od 17:30 hod. tisková konference, na níž vystoupí Tomáš Tožička, editor knihy a koordinátor elektrifikačních projektů v Zambii.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz