Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Občanské sdružení Lékořice pořádá benefiční večeři v Chateau St. Havel

6. 1. 2010 - PRAHA [Econnect]

V létě 2010 bude ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze 4 otevřena unikátní kavárna svého druhu v ČR s názvem „Naše kavárna“. Slavnostnímu otevření kavárny bude předcházet benefiční večeře uspořádaná patronem kavárny, šéfkuchařem Ondřejem Slaninou, v restauraci zámku Chateau St. Havel v pátek dne 8. 1. 2010 od 19 hodin.

Cílem této společenské akce bude získání dalších finančních prostředků k rekonstrukci prostor, Nadace Divoké husy pak výtěžek benefice zdvojnásobí. Nová kavárna bude sloužit jak nemocničnímu personálu a pacientům, tak i široké veřejnosti. Unikátnost projektu kavárny spočívá ve vytvoření podporovaného zaměstnávání rodičů dlouhodobě hospitalizovaných dětí. Rodiče tak budou mít možnost pracovat v prostředí vstřícném pro jejich specifické požadavky.

„Myšlenka spojení kavárny s podporovaným zaměstnáním mě zaujala. Proto jsem neváhal pomoci tomuto projektu. Zkrátka: přišel jsem, viděl jsem, podporuji a držím palce.“ hodnotí projekt šéfkuchař Ondřej Slanina. „Jsem přesvědčená o tom, že i v nemocnici je možno vytvořit prostor, který pomůže vytrhnout z nemocničního stereotypu a zpříjemnit volný čas.“ vysvětluje manažerka budoucí kavárny Markéta Purkardová.
„Naše kavárna“ vzniká za podpory mnoha významných dárců. Projekt je stále možno podpořit přímým zasláním daru na účet o. s. Lékořice č. ú. 197 097 837 / 0300, VS 137.

Lékořice realizuje od roku 2005 dobrovolnické programy jejichž smyslem je psychická podpora pacientů i zdravotnického personálu, působí ve třech pražských nemocnicích a pro další je odborným garantem. Ojedinělým způsobem propojuje působení dobrovolníků, poskytování duchovní péče a herní terapie pod hlavičkou „Lékořice - Centrum podpůrné péče“. Vizí do dalších let je rozvíjení a propagace tohoto konceptu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz