Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

P. S. HAITI – Monkey Business s hostem Danem Bártou, BIGG BOSS JAM a Eddie Stoilow zahrají v Lucerně na podporu Haiti

10. 2. 2010 - PRAHA [Econnect]

V neděli 21. února 2010 vystoupí ve velkém sále Lucerny kapely Monkey Business s hostem Danem Bártou a BIGG BOSS JAM (PSH, ORIKOULE, 518 + TOXXX) a Eddie Stoilow. Výtěžek charitativního koncertu, jehož pořadatelem je Nadace VIA ve spolupráci se společností Člověk v tísni a kapelou Monkey Business, poputuje na dlouhodobou rozvojovou pomoc zemětřesením zdevastovaného Haiti a na rekonstrukci a obnovu škol.

V úterý 12. ledna 2010 zasáhlo Haiti zemětřesení o síle sedmého stupně Richterovy škály. Hlavní město Port-au-Prince a jeho okolí leží v troskách a podle odhadů má přírodní katastrofa za následek až dvě stě tisíc lidských životů. Desítky tisíc lidí jsou zraněny a zhruba tři milióny obyvatel nejchudší země západní polokoule nutně potřebují to nejzákladnější – pitnou vodu, potraviny a lékařskou péči. „V takovéhle situaci je pomoc naprostou samozřejmostí – není nad čím přemýšlet. Někdo pošle peníze, někdo sms, my prostě uděláme koncert a věříme, že se vybrané peníze dostanou na ta správná místa,“ říká Roman Holý, kapelník kapely Monkey Business.

„O nápadu Monkey Business zorganizovat koncert, jehož výtěžek podpoří zdevastované Haiti prostřednictvím Člověka v tísni, nebylo potřeba debatovat – pokud má být pomoc opravdu účinná, musí být dlouhodobá a musí přicházet i v době, kdy zprávy z Port-au-Prince opustí první stránky novin. Proto koncert ve prospěch Haiti koncem února a proto také jeho název P. S. Haiti,“ dodává k tomu Jiří Bárta, ředitel Nadace VIA.

Na koncert je možno si zakoupit vstupenky ve dvou cenových úrovních:

vstupenka „Chci pomoct“ v ceně 400 Kč,
vstupenka „Chci pomoct ještě víc” v ceně 1 000 Kč.

Výtěžek z prodeje poputuje na veřejnou sbírku SOS Haiti, kterou vyhlásila společnost Člověk v tísni. Vstupenky na koncert P. S. HAITI je možné zakoupit v předprodeji v síti TicketPro.

Na konkrétní pomoc lidem na Haiti (odhaduje se, že až 80 % obyvatelstva zde žije pod hranicí chudoby) už společnost Člověk v tísni ze sbírky uvolnila zhruba sedm milionů korun. Přímo na místo také vyjel pohotovostní zdravotnický tým Člověka v tísni, který zde zajišťuje zdravotní péči pro zhruba pět tisíc lidí žijících ve čtyřech táborech v chudinské čtvrti Haut de Turgeau. „Ze začátku jsme léčili poranění způsobené samotným zemětřesením. Tržné a řezné rány. Výjimkou nebyla ani sedřená kůže přímo na svaly. Nyní se zvětšuje počet případů spojených se špatnou hygienou v táborech,“ popisuje situaci chebský záchranář Jiří Černý. Další dva lékaři, anesteziolog a chirurg, se zapojili do práce americké civilní polní nemocnice.

Společnost Člověk v tísni předpokládá, že na Haiti bude působit ještě další dva až tři roky. „Nejdříve začneme pracovat na přechodné pomoci v táborech – vytvoříme například dětská centra, plánujeme projekty na poskytování psychosociální pomoci. Podle potřeb také možná budeme organizovat přechodné, provizorní vyučování. Část prostředků získaných se sbírky chceme věnovat na rekonstrukci a obnovu vybraných škol. Pevně doufáme, že díky charitativnímu koncertu se počet škol, kterým budeme moci pomoct, ještě znásobí,“ uvedl ředitel společnosti Šimon Pánek.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz